Produsele tip fast food, dulciurile si racoritoarele carbogazoase, la care se adauga sedentarismul, cu precadere timpul petrecut in fata calculatorului, au dus la dublarea numarului de scolari obezi
Numarul elevilor obezi din Capitala a crescut, in ultimii doi ani, de la 1,7% la 3,4%, dintr-un numar de 234.000 de elevi, iar procentul copiilor care prezinta astfel de probleme s-a dublat, in ultimii opt ani, reiese din studiul specialistilor de la Institutul de Sanatate Publica Bucuresti (ISPB), relateaza Cotidianul.


Este si cazul lui Adrian, care la doar 11 ani cantareste peste 110 kilograme, dublu fata de greutatea normala pentru aceasta varsta. Astfel, drumul pana la scoala, dar si majoritatea activitatilor pe care copiii de varsta lui le practica, pentru el reprezinta o adevarata corvoada. Mai mult, Andrei se confrunta si cu respingerea din partea celorlalti copii, prezinta Adevarul.

  • Cauze
Cauzele acestui fenomen sunt reprezentate de un stil de viata nesanatos, ce implica un tip de alimentatie hipercalorica, lipsa de sport, dar mai ales petrecerea timpului in fata calculatorului si a televizorului: "Majoritatea copiilor obezi consuma dulciuri, produse fast-food, bauturi racoritoare carbogazoase, snacks-uri si, rareori, fructe. In plus, ei nu fac miscare“, se arata in studiul ISP.


  • Obezitatea, un handicap

Un copil obez sufera de complexul de inferioritate, autostima relativ scazuta sau fluctuanta, sustin specialistii. "In jur de 80% din adolescentii obezi devin adulti obezi. Cercetarile noastre au aratat ca acei copii care sufera de obezitate considera ca au un handicap fizic mai mare decat pierderea unui picior“, releva studiului IPS.

Pe langa impactul psihic, copiii si adolescentii obezi pot dezvolta mai multe afectiuni, precum diabet de tip II, cardiopatie, probleme ortopedice etc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.