Mike Reiss, scenaristul si producatorul lung-metrajelor de animatie-cult "Simpsons: Filmul" (SUA, 2007), "Epoca de gheata 3" (SUA, 2009) si "Queer Duck: Filmul" (SUA, 2006), este unul dintre cei mai importanti invitati ai celei de-a patra editii a festivalului international de film de animatie Anim'est.
Luni, 5 octombrie, de la ora 14:00, la Cinema Union, va avea loc un masterclass exclusiv adresat tuturor studentilor la facultatile de film, dar si iubitorilor de cinema din Bucuresti, carora Reiss le va impartasi amanunte putin cunoscute din productia americana de film de animatie.

In ultimii 15 ani, Reiss a sustinut cateva zeci de conferinte si masterclass-uri despre comedie, televiziune, scenaristica sau culisele Simpson la diferite universitati americane si europene.

Programul lui Mike Reiss la Anim'est include si intalniri cu publicul: la Cinema Patria la proiectiile-eveniment "Simpsons: Filmul", "The Simpsons Backstage Tour" – o prezentare savuroasa a culiselor celebrului serial si "Queer Duck: Filmul," care sunt programate duminica, 4 octombrie, de la 18:30, 20:30, respectiv 22:30.

Unul dintre titlurile-soc ale selectiei Anim'est din acest an, "Queer Duck: Filmul" este lung metrajul de un umor exploziv care continua serialul animat cu acelasi nume, creat de scenaristul Mike Reiss. Filmul abunda in replici cu conotatii sexuale scandaloase, o cascada de stereotipii din viata comunitatii gay din America, dese referinte (in stilul consacrat de Reiss in The Simpsons) la aproape orice: filme clasice, emisiuni de televiziune americane binecunoscute, politicieni, sportivi, vedete pop, istorie. Ironizand acid societatea americana a zilelor noastre, Queer Duck este deja un lung-metraj cult peste Ocean, care a facut inconjurul festivalurilor neconventionale din Europa, Statele Unite si Asia.

Cea de-a patra editie a Festivalului International de Film de Animatie Anim'est va avea loc in perioada 2-11 octombrie 2009 la Bucuresti, la Cinema Patria, Cinema Elvira Popescu, Cinema Union si Open Air Carturesti (Gradina Verona). Evenimentul este organizat de Asociatia Culturala Estenest si sustinut de Ogilvy.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.