Directorul Regionalei de Cai Ferate Cluj, Gheorghe Surubaru, a anuntat, marti seara, ca un fir de traseu feroviar pe relatia Cluj-Napoca - Campia Turzii a fost eliberat, iar circulatia trenurilor poate fi reluata, transmite corespondentul NewsIn.
Potrivit lui Surubareu, prin zona statiei Boju, comuna Cojocna (la aproximativ 30 de km de Cluj-Napoca) - unde linia de cale ferata a fost afectata de deraierea, luni dupa-amiaza, a unui transport de produse petroliere - va trece primul tren la ora 20.30, respectiv un personal cu destinatia Campia Turzii.

Pentru a elibera un fir de circulatie muncitorii de la CFR au golit un vagon de 70 de tone incarcat cu motorina, dupa care l-au ridicat cu ajutorul a doua macarale de pe sine. Totodata, a fost nevoie si de repararea si inlocuirea a trei stalpi de electricitate pentru locomotive, care au fost daramati in urma deraierii.

Circulatia feroviara dintre Cluj-Napoca si Campia Turzii a fost oprita incepand de luni dupa-amiaza, cand sapte vagoane ale unui transport petrolier apartinand firmei private Uniferstrans au cazut in rapa de la marginea liniei de cale ferata si alte trei au sarit de pe sine - unul dintre aceste vagoane a cazut peste al doilea fir de circulatia feroviara, astfel incat niciun tren nu a mai putut circula prin zona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.