In cadrul unei intalniri intre ministrii Mediului din Romania si Ungaria, s-a apreciat ca "niciodata cooperarea romano-maghiara nu a fost mai buna decat acum. Noi traim in zona carpatica, iar protectia mediului nu are granita". In ceea ce priveste proiectul Rosia Montana, ministrul ungar Miklos Betanyi Persanyi s-a declarat multumit ca propunerile sale au fost luate in considerare si s-a constituit un grup de experti care sa analizeze studiul de impact.

Ministrul Sulfina Barbu a declarat, la randul sau, ca pentru proiectul Rosia Montana se respecta procedurile Uniunii Europene. Dupa accidentul de la Baia Mare, cand au fost deversate cianuri in raul Tisa, s-au luat masuri de punere in siguranta a iazului de decantare. "Acum este unul dintre cele mai sigure din Europa", l-a asigurat Sulfina Barbu pe omologul sau din Ungaria.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.