Omar Hayssam si alti inculpati au fost trimisi in judecata de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism in dosarul privind privatizarea SC Foresta Nehoiu SA. Ei sunt acuzati de crima organizata si bancruta frauduloasa. Hayssam este acuzat ca a inscenat privatizarea societatii. intre Fondul Proprietatii de Stat (FPS) si Omar Hayssam, in calitate de persoana fizica, s-a incheiat, la data de 14.08.2000, contractul de vanzare-cumparare de actiuni avand ca obiect privatizarea SC Foresta Nehoiu SA din judetul Buzau, societate ce are ca obiect principal de activitate prelucrarea lemnului.

Hayssam a devenit actionar majoritar la aceasta societate, achizitionand 56% din valoarea capitalului social al Foresta Nehoiu la pretul de numai 5,7 miliarde de lei. In aprilie 2004, Hayssam a fost notificat de Agentia pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului ca va fi anulat contractul de vanzare-cumparare a actiunilor la Foresta Nehoiu, ca urmare a nerespectarii obligatiilor contractuale.

Membrii grupului infractional, motivati si de rezilierea contractului de privatizare de catre AVAS, au urgentat punerea in aplicare a masurii de eliminare a creantei Foresta Nehoiu SA fata de debitorul Best Wood Nehoiu SRL. Pe parcursul urmaririi penale, Omar Hayssam nu si-a recunoscut faptele, declarand ca nu are nici o implicare, aruncand intreaga vina pe fratele sau, Omar Mohammad, care a parasit insa Romania inca din noiembrie anul trecut, fiind dat in urmarire internationala. Hayssam contesta, de asemenea, la Curtea de Apel Bucuresti, mandatul de arestare in dosarul "Volvo", declarandu-se nevinovat. Cu toate acestea, magistratii CAB au decis ca Omar Hayssam sa ramana in arest.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.