Ioan Becali a accidentat un copil si l-a abandonat Noul presedinte executiv de la Dinamo risca intre 2 si 7 ani de puscarie.

Ioan Becali risca intre doi si sapte ani de puscarie pentru vatamare corporala din culpa, dupa ce ieri a comis un accident si a parasit locul faptei! Impresarul a lovit un copil pe o trecere de pietoni semaforizata de pe Soseaua Barbu Vacarescu, din Capitala, fara a anunta politia. Surse din cadrul echipei de ancheta ne-au declarat ca autoritatile ar fi fost informate de producerea accidentului de catre doctorii de la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", lucru care adauga circumstante agravante pentru autorul faptei! Ulterior, noul presedinte executiv de la Dinamo s-a incurcat in declaratii, oferind presei doua versiuni, iar politistilor - o a treia! Declaratiile victimei difera insa de cele ale lui Becali.

Varianta victimei

Totul s-a petrecut in jurul orei 14.00, in fata supermarketului "Billa", de pe Soseaua Barbu Vacarescu. Toma Savulescu, copilul de 14 ani, le-a declarat anchetatorilor ca, dupa ce fost lovit de
masina de teren Range Rover a fostului bisniar, acesta l-ar fi urcat in jeep. Ajunsi in dreptul stadionului "Dinamo", Becali l-ar fi intrebat daca se simte bine, i-ar fi dat un milion de lei si l-ar fi lasat in fata Spitalului de Urgenta Floreasca! De aici, Toma s-a dus la mama lui, careia i-a povestit cele intamplate. Acesta a luat decizia sa-l transporte la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu".

S-a incurcat in minciuni

Pe de alta parte, "Giovani" Becali a oferit ieri o adevarata paleta de variante. Intrebat mai intai de ziaristi, proaspatul dinamovist a furnizat, una dupa alta, doua versiuni. El a fost silit sa-si recunoasca fapta la conferinta de presa, minimalizand insa incidentul si prezentandu-l cosmetizat: "A fost un pusti... Am franat, a pus mana pe capota si a cazut... Am vrut sa-l duc la spital, dar era prea in forma... Am vrut sa-i dau cateva milioane, dar a fugit".
Strans cu usa, impresarul-presedinte s-a incurcat si a oferit, imediat, alt deznodamant al accidentului: "I-am dat cateva milioane si dupa aia a fugit". Au urmat traditionalele reprosuri adresate presei, care "nu se ocupa de lucrurile importante".

Povestea spusa politistilor

In fata politistilor, "Giovani" a schimbat registrul. El a spus ca, dupa accident, ar fi dus copilul pana la Spitalul de Urgenta, insa, fiind extrem de grabit ca sa ajunga la conferinta de presa, l-ar fi lasat acolo si l-ar fi chemat in ajutor pe fratele sau Victor, care sa se ocupe de situatie.

Procuratorul sustine ca Victor Becali ar fi fost, de fapt, cel care i-a oferit o suma de bani lui Toma Savulescu, pentru a incheia povestea fara complicatii. "Poftim?", a reactionat, surprins, Victor, cand "Evenimentul zilei" l-a intrebat daca el a fost cel care i-a dat banii copilului. "N-are importanta cine, important e ca baiatul sa fie sanatos. N-are decat o fractura... Nu conteaza nici cat i-am dat, e nesemnificativa suma! Copilul nu-i de pe strada, are familie...", a incheiat fratele impresarului.

Internat dupa doua ore

Raportul medical intocmit de doctorul Coriolan Ulmeanu, de la Spitalul Grigore Alexandrescu, arata ca Toma Savulescu a fost internat in departamentul de Ortopedie si Traumatologie, in jurul orei 16.15. Acelasi raport mai precizeaza ca baiatul a suferit o serie de fracturi care au necesitat imobilizarea acestuia prin ghipsare.

Spitalul "Grigore Alexandrescu" se afla aseara sub paza stricta. Nimeni din afara, indiferent de motivul anuntat, nu ar fi putut patrunde dincolo de poarta institutiei. Gardienii unei firme private de paza au impanzit curtea spitalului imediat dupa internarea minorului. Conform unuia dintre paznici, la ora 19.00, langa Toma nu se afla nici unul dintre parinti.

Clubul delincventilor

Infractiunea comisa ieri nu va insemna, dupa toate probabilitatile, o problema pentru "Giovani", personaj aflat in relatii excelente cu generalii de politie. Mai mult, incepand de ieri, Becali e presedinte executiv la Dinamo, grupare care a apartinut Ministerului de Interne. "Ros-albii" sunt cunoscuti ca fiind, din acest punct de vedere, un club cu probleme. De-a lungul vremii o sumedenie de conducatori si jucatori fiind implicati in accidente de circulatie sau au fost gasiti bauti la volan. Ionel Danciulescu, Dorin Semeghin, Adrian Iordache si Bogdan Stelea sunt cativa dintre cei care au scapat fara sa dea socoteala.

Potrivit Codului Rutier in vigoare, "parasirea locului accidentului fara incuviintarea politiei (...) precum si modificarea sau stergerea urmelor accidentului de catre conducatorul oricarui vehicul angajat intr-un accident de circulatie de pe urma caruia a rezultat uciderea sau vatamarea integritatii corporale ori a sanatatii uneia sau mai multor persoane (...) se pedepsesc cu inchisoare de la 2 la 7 ani".
De asemenea, vatamarea corporala din culpa se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani in functie de numarul de zile de spitalizare a victimei.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.