Elevii, studentii, profesorii, ONG-urile si institutiile de invatamant de stat sau private se mai pot inscrie pana pe 27 septembrie la Gala Premiilor in Educatie, competitie organizata de Fundatia Dinu Patriciu, cu premii in valoare totala de 200.000 de euro.
Pana in acest moment, peste 700 de persoane au inceput procedura de inscriere, prin crearea unui cont pe site-ul competitiei, www.premiileineducatie.ro. Din acest total, cele mai multe inscrieri sunt pentru categoria Elevul anului (222 de candidaturi), urmate de cele pentru Profesorul anului preuniversitar (175 de candidaturi) si Studentul anului (162 de candidaturi).

Dupa inregistrarea online, pentru ca procedura de inscriere sa fie completa, participantii trebuie sa tipareasca si sa semneze formularul de concurs, apoi sa il trimita prin posta pe adresa Fundatiei (Str. Mircea Eliade, numarul 2, sector 1, Bucuresti), impreuna cu documente care sa ateste valoarea de adevar a informatiilor precizate (recomandari, adeverinte, copii ale diplomelor obtinute, poze, inregistrari video etc).

Odata ajunsa prin posta, fiecare candidatura va trece prin 3 etape de jurizare:

Etapa 1: pana pe 27 septembrie, cand practic toate conturile create pe site vor fi inchise, candidaturile vor fi examinate de echipa Fundatiei Dinu Patriciu. Aceasta va analiza daca informatiile prezentate in formular sunt probate de documentele trimise. Dupa aceasta prima evaluare, participantii vor fi instiintati prin email daca au fost inscrisi in competitie sau daca este nevoie sa trimita documente suplimentare.

Etapa 2: intre 28 septembrie - 18 octombrie, juriul fiecarei categorii va analiza formularele de concurs. Ei vor acorda note de la 1 la 10 pentru fiecare dosar evaluat. In urma acestei etape vor fi stabiliti 10 finalisti pentru fiecare categorie de concurs.

Etapa 3: Cei 10 finalisti vor fi invitati la un interviu (pentru scoala si facultatea anului planificam vizite in teritoriu). Pe baza acestui interviu vor fi stabiliti cei 3 castigatori ai competitiei. Castigatorii vor fi anuntati in cadrul unui eveniment festiv, care va avea loc pe 29 octombrie, la Palatul Parlamentului din Capitala.

Fundatia Dinu Patriciu este o organizatie neguvernamentala, care sprijina si promoveaza educatia, in toate formele sale, ajutand la formarea unor indivizi cu un pronuntat spirit de initiativa, cu o constiinta civica deosebita si un real simt al responsabilitatii. Fundatia isi propune astfel sa contribuie la transformarea societatii romanesti intr o societate de cetateni creativi si responsabili, care au capacitatea de a face propriile alegeri. De la infiintare, Fundatia dezvolta programe ample precum “Inventeaza-ti Viitorul!”, “Orizonturi Deschise”, “Sponsorizeaza un copil”, “Educatia Merita” , “Gala Premiilor in Educatie” si isi propune sa continue sa contribuie la revitalizarea valorilor sistemului educational romanesc.
Pentru mai multe detalii privind programele dezvoltate de Fundatia Dinu Patriciu accesati www.fundatiadinupatriciu.ro.

Gala Premiilor in Educatie se adreseaza persoanelor fizice (elevi, studenti, profesori), organizatiilor neguvernamentale si institutiilor de invatamant de stat sau private, care au contribuit la imbunatatirea sistemului educational din Romania. Prin acest proiect, Fundatia Dinu Patriciu doreste sa premieze performanta si sa impulsioneze competitia si creativitatea in domeniul educatiei.

Pentru mai multe detalii privind competitia Gala Premiilor in Educatie accesati www.premiileineducatie.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.