Circa 40% dintre cele peste 150 de hoteluri de pe litoralul romanesc s-au inchis la data de 1 septembrie, potrivit lui Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al ANAT.
"In perioada 1-25 septembrie, mai sunt deschise circa 60% dintre toate hotelurile de pe Litoral. 40 de hoteluri sunt permanent deschise, ceea ce face ca litoralul romanesc sa aiba mai multe unitati deschise tot timpul anului decat cel bulgaresc", a declarat Badulescu.

Pe litoralul romanesc sunt peste 200 de hoteluri si vile. Din cele peste 150 de hoteluri, 60 sunt deja in Programul "Litoralul pentru toti", care cuprinde 7.000 de locuri pe serie (saptamana).

"Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT) si Asociatia de Promovare Turistica Litoral Delta Dunarii, prin programele "Litoralul pentru toti" si "Weekend pentru toti la mare", incearca prelungirea sezonului pana la 15 octombrie", a mai spus oficialul ANAT.

In ceea ce priveste evolutia preturilor practicate de hotelieri de pe litoral de la 1 septembrie, purtatorul de cuvant al ANAT a precizat ca acestea au scazut sensibil, cu 30%, chiar si cu 70%, in cazul programelor speciale, arata NewsIn.

In prezent, sunt in derulare doua programe cu oferte speciale pentru turistii care vor sa-si petreaca vacanta pe litoralul romanesc, in extrasezon. Unul din aceste programe este "Litoralul pentru toti", desfasurat de Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunarii, cu sprijinul ANAT si al hotelierilor de pe Litoralul Romanesc, care va avea loc in perioada 11 septembrie - 18 octombrie 2009. Cel de-al doilea este programul "O saptamana la mare", organizat de Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), fiind derulat in perioada 1-30 septembrie 2009.

Cele mai cautate destinatii din tara din aceasta vara au fost litoralul romanesc - destinatia numarul 1 a romanilor pe toate segmentele - statiunile balneoclimaterice si statiunile montane.Numarul turitilor a fost cu 20% mai mic fata de cel de anul trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.