Un tratament experimental dezvoltat de firma americana Genetech, obtinut datorita modificarilor genetice ale unei substante vegetale, permite reducerea notabila a tumorilor canceroase avansate ale pielii, potrivit rezultatelor unui studiu clinic, informeaza AFP.
Medicamentul numit GDC-0449, administrat pe cale orala, blocheaza proteina "hedgehog", care joaca un rol important in cresterea celulelor canceroase, potrivit studiului aparut in New England Journal of Medicine, o prestigioasa revista medicala americana.

Tratamentul pus la punct de Genetech, filiala a grupului farmaceutic elvetian Roche, a fost obtinut datorita modificarilor genetice ale ciclopaminei, o substanta extrasa din planta Veratrum californicum. Un studiu clinic finantat de Genetech arata o reducere a tumorii sau o ameliorare a simptomelor la 18 din 33 pacienti bolnavi de cancer de piele care au urmat tratamentul. Tratamentul a fost de asemenea eficient pentru un pacient care suferea de un tip comun de cancer cerebral, a carui tumora s-a redus semnificativ, arata NewsIn.

Niciun efect secundar serios nu a fost observat in urma administrarii medicamentului, potrivit medicilor care au condus studiul, care considera rezultatele importante deoarece nu exista, pana acum, nicio terapie eficienta contra cancerului de piele.

"Nu exista pana acum niciun tratament care sa incetineasca cresterea tumorilor la pacientii cu cancer avansat de piele", spune unul dintre autorii studiului, dr. Daniel Von Hoff.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.