Intr-un an, timp scurs de la instalarea crizei in Romania, climatul economic nefavorabil a erodat profiturile companiilor, ducand astfel la diminuarea sau chiar disparitia bonusurilor extra-salariale pentru cei ramasi inca in functie, sustin recruiterii in resurse umane.
Daca anul trecut niciun candidat nu ar fi acceptat o negociere salariala fara a stabili clar de ce bonusuri se va bucura. Insa de la inceperea crizei, toate companiile au fost nevoite sa scada costurile, iar primele cheltuieli care au disparut au fost beneficiile extra-salariale ale angajatilor, relateaza Wall-Street.

Peste 70% din angajatii din Capitala si peste 65% din cei din marile orase aveau parte in 2008 de prime de Sarbatori, de concediu sau al 13-lea salariu, conform unui studiu efectuat de Mednet Marketing Research Center si publicatia media Xprimm. Totusi, si anul trecut, dar si in prezent, mare parte dintre angajatii care beneficiau si beneficiaza de aceste bonusuri ar prefera sa primeasca in locul acestora pensii private sau asigurari medicale.

In ceea ce priveste 2009, bonusurile care se mai acorda se dau numai pe baza de performanta,dar cu niste conditii de evaluare mult mai aspre. Printre bonurusile pastrate in acest an se numara autoturismul, cheltuielile pentru deplasari, tichetele de masa si abonamentele la clinicile medicale private.

Autoturismul, cheltuielile pentru cazare in cazul persoanelor care au un loc de munca mobil si cardurile de sanatate se mentin in topul celor mai raspandite bonusuri extra-salariale in 2009. Este greu de spus cand vor reveni companiile la pachetele de anii trecuti. Totul va depinde de evolutia economica", a declarat Cristina Retegan, project & marketing coordinator al companiei de recrutare Psihoselect.

Mai multe detalii gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.