Incasarile din Delta Dunarii in perioada mai-august se ridica la 11-15 milioane de euro, potrivit estimarilor ZF, adica jumatate din veniturile unui hotel de cinci stele din Capitala.
Delta Dunarii a atras aproape 40.000 de turisti din luna mai pana in august anul acesta, de trei ori mai putin fata de aceeasi perioada a anului trecut, turistii straini reprezentand doar 23% din total, informeaza ZF, citand Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD).

Proprietarii de pensiuni din zona Deltei sustin ca au operat la grade de ocupare mai mici si venituri in scadere. Mai mult, micii intreprinzatori din zona spun ca turistii si-au scurtat sejururile fata de anul trecut si sunt mai atenti cum isi cheltuiesc banii.

Cu toate acestea, proprietarii de pensiuni au pus la dispozitia turistilor wireless gratuit in camera, plimbari cu barcile, unelte de pescuit si mancare specifica, strategii care nu I-au ajutat insa sa ajunga la grade de ocupare de peste 80%.

Cititi mai multe in ZF.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.