Social 31 August 2009 16:29
Cu strazi care au trait si zile mai bune, zona Lipscani pastreaza Bucurestiul de altadata si intretine viata de noapte a orasului, totul insa printre gunoaie si santurile lucrarilor de infrastructura, scrie cotidianul american New York Times.
Repararea tevilor subterane si a caldaramului, precum si bulinele rosii de pe cladirile subrede, care avertizeaza in privinta riscului seismic, dau senzatia ca Lipscanii ar fi, de fapt, un santier arheologic, spun jurnalistii americani, intr-o cronica de calatorie despre Centrul Istoric al Capitalei.

Exista, totusi, si "bile albe" in contul unei zone care pastreaza repere ale arhitecturii si o parte importanta din istoria si cultura orasului. Cea mai evidenta schimbare este legata de explozia inaugurarii de cafenele si baruri, ca alternativa la localurile scumpe si "cu pretentii" din alte zone, mai scriu cei de la New York Times, potrivit NewsIn.

Americanii au numarat nu mai putin de sase astfel de spatii deschise in preajma Lipscanilor, in doar o saptamana a lunii mai. In plus, ei remarca magazinele de antichitati si cele de vestimentatie moderna, precum si spatiile dedicate artei, care ar fi inlocuit doua repere ale zonei: cainii vagabonzi si "copiii in haine peticite".

Justificand titlul cronicii "Zona veche a Bucurestiului e tantosa din nou", cei de la New York Times fac si un inventar publicitar al cafenelelor si restaurantelor din Centrul Istoric, consemnand si declaratii din randul investitorilor, dar si din cel al clientilor. "Atmosfera este excelenta. Ma simt aici aproape ca in Berlinul de Est", spune una dintre tinerele care frecventeaza un local din zona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.