Social 26 August 2009 19:29
Adrian Stanciu, 48 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuti oameni de pe piata locala de HR, un roman cu o cariera de succes. Acelasi Adrian Stanciu ne marturiseste pe blogul sau ca s-a decis sa nu mai locuiasca in Romania, desi, teoretic ar fi avut toate datele sa se considere implinit aici.
Ce ii determina pe unii romani, bogati sau saraci, sa caute o tara “mai buna”? Un posibil raspuns ni-l da Adrian Stanciu, cu ajutorul blogului sau, care de altfel ramane o punte de legatura cu oamenii dragi din Romania.

“Maine plec in Franta. Ma mut acolo. Am ezitat mult inainte sa fac pasul asta, vreme de multi ani am fost convins ca nu am sa-l fac niciodata. Cred insa acum ca datorez asta fetitei mele de 7 ani pe care vreau sa o cresc intr-un mediu mai curat, moral si nu numai. Vreau sa-i dau o sansa de a scapa de cercul vicios in care simt ca societatea noastra se scufunda din ce in ce mai mult”, scrie Stanciu, o fraza pe care o auzim din ce in ce mai des in jurul nostru.

Pana acum ne-am obisnuit sa auzim doar despre romanii saraci care pleaca in cautarea unui trai mai bun, dar iata ca avem si exemplul oamenilor realizati care aleg sa se stabileasca intr-o alta tara.

“Dar eu sunt si voi ramane roman. Cu bunele si cu relele natiei mele. Cu angoasele si cu reusitele ei, cu ce are ea frumos si urat. Voi veni in tara des, imi pastrez o buna parte din activitatea de consultant. Pur si simplu locuiesc in provincie. Nu ma pot desprinde mai mult decat atat si nici nu vreau” , scrie Adrian Stanciu care, plecand, nu isi reneaga tara. Are insa destule argumente sa creada ca e mai bine sa locuiasca in alta parte.

Adrian Stanciu este un manager de succes din Romania, un antrepenor cu experienta de country manager la Xerox Romania si partener in cadrul Ascendis, cea mai mare firma de training de pe piata, acum este managing partner la Human Synergistics Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.