Social 20 August 2009 13:41
De la Parthenon la piraminele din Egipt, nimic nu exprima mai bine trecerea inexorabila a timpului, decat ruinele antice. Indiferent de starea in care le veti gasi, ele raman romantice si misterioase.
Forbestraveler ne prezinta cateva dintre cele mai frumoase ruine antice.
  • Delphi, Grecia

Putine ruine sunt atat de evocative precum cele de la Delphi, epicentrul spiritual al lumii grecesti antice. Templul Tholos, inchinat zeitei Athena, are trei dintre cele douazeci de coloane sculptate in stil doric, situate pe trei platforme circulare.

Cercurile armonizeaza astfel tinutul salbatic, marea si valea: "Exista o energie aparte in acest loc, pe care oamenii au perceput-o din cele mai vechi timpuri", declara Claire Lyons, curator de antichitati la Muzeul J.Paul Getty.

  • Templul din Aphaea, Grecia

In Aegina, una dintre insulele situate la 27 de kilometri de Atena, turistii pot gasi un sanctuar complex, care include acest templu construit in jurul anului 500 i.e.n. Sculpturile Templului Aphaea se afla in Munich, insa coloanele ramase aproape intacte seamana cu cele ale Parthenon-ului.

Este un templu grecesc impresionant, izolat in varful muntelui, care pastreaza aroma vremurilor de acum cateva mii de ani.

  • Amfiteatrul Aspendos, Turcia


Cand turistii marturisesc faptul ca cele mai frumoase ruine grecesti le-au intalnit in Turcia, de multe ori au dreptate. Un exemplu este acest templu din provincia Antalya, fondat de greci in jurul anului 1.000 i.e.n. si ocupat mai tarziu de Alexandru cel Mare.

Templul din Aspendos este astazi cel mai bine conservat monument de acest tip al lumii antice, un poem inghetat in piatra, care poate gazdui pana la 7.000 de persoane.


Cititi mai multe in YourMoney


Despre autor:

YourMoney

Sursa: YourMoney


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.