Un baietel de doar 2 ani si doua luni a murit in chinuri groaznice, in timp ce fratii sai s-au ales cu arsuri grave, in urma unui incendiu izbucnit in locuinta improvizata a parintilor, din comuna damboviteana Cranguri. Copiii care au supravietuit se afla internati in stare grava in spital. Politia il cerceteaza pe tatal minorilor pentru ucidere din culpa.

Tragedia s-a petrecut miercuri seara intr-un cartier de locuinte improvizate, ocupate de rromii din zona. Familia Lita locuieste aici de ani de zile, asemenea multor familii de tigani. "Cartierul" a fost "construit" din pamant, in spatele caii ferate care leaga localitatea Cranguri de Gaiesti. Sotii Lita au patru copii, cel mai mic de cateva luni, iar cel mai mare in varsta de patru ani. Mama a plecat, miercuri sera, la niste cunostinte, luandu-l si pe mezin cu ea. Ceilalti trei copii au ramas in grija tatalui lor, Gigel Lita, in varsta de 24 de ani.

LA TAIAT DE LEMNE.

"Fiind locuinte improvizate, cu o singura incapere, nu au nici curent electric, nici canalizare si nici nu sunt racordate la reteaua de furnizare a gazului metan. Astfel ca, pentru a se incalzi si pentru a gati, rromii au improvizat in respectivele bordeie un fel de sobe din caramida, cu plita, fara o usa gratar care sa opreasca extinderea focului in incapere", ne-a declarat comisarul-sef Viorel Maiceanu, comandantul Politiei Gaiesti.

Fiind destul de frig, Gigel Lita a pus lemne in soba si le-a dat foc. Dupa care a constatat ca nu mai are suficiente lemne, a decis sa se duca in liziera de salcami din apropiere ca sa mai taie niste crengi.

VECINII SALVATORI.

Cei trei copii, Mihaita Constantin Lita (2 ani si doua luni), Soledad Lita (1 an si 4 luni) si Samuel Lita (4 ani), au ramas nesupravegheati. Atunci s-a produs dezastrul. Capatul unui lemn aprins s-a rostogolit din soba, cateva haine din incapere luand foc imediat. Incendeiul s-a extins cu repeziciune. Vecinii au observat cum iese fum prin usa bordeiului familiei Lita si au sarit imediat in ajutor. I-au scos afara pe copii, insa Mihaita nu a mai putut fi salvat. Cadavrul sau carbonizat a fost invelit intr-o patura. La fata locului au ajuns pompierii, politia si salvarea. Soledad si Samuel au fost transportati imediat la Spitalul din Gaiesti, cu arsuri de gradul II si III, medicii decizand ca Soledad sa fie trimisa de urgenta la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitala. "Fetita se afla in stare destul de grava, insa baietelul se simte mai bine", au precizat politistii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.