Editia din acest an a Bursei locurilor de munca pentru studenti, din Bucuresti, a fost una cu mare impact in randurile lor. Asa se face ca, mult inainte de ora 10.00, curtea Academiei Nationale de Educatie Fizica si Sport devenise mult prea mica in comparatie cu numarul celor care doreau sa-si gaseasca un potential job. Ileana Neculai, de exemplu, este proaspata absolventa a unei facultati particulare de limbi straine. A venit aici ca sa vada daca poate sa obtina, prin propriile ei puteri, o slujba bine platita.

Dupa mai multe incercari, Ileana s-a decis spre un job in domeniul relatiilor publice, la o firma de software. Andreea Mihailescu a terminat ASE, de cativa ani, iar acum este in cautarea unui job. Dupa aproximativ un sfert de ora, ea iese zambitoare. De azi inainte va fi viitoarea contabila a unei firme de paza. Valentin Baciu a terminat, de curand, sectia de stiinte politice din cadrul Universitatii Bucuresti si doreste sa se angajeze ca "ofiter de imagine" la o firma de publictate. Dupa mai multe incercari, reuseste sa-si vada visul implinit.

"Am avut noroc, pentru ca deja stiam trei limbi straine. Iar asta se cerea de la majoritatea angajatorilor", ne-a marturisit acesta inainte de a pleca spre casa. "Rata de reusita pentru cei care se prezinta la astfel de eventuri creste de la an la an. Astfel, anul trecut, rata a fost de 8 la suta, comparativ cu prima editie, cand aceasta a fost de doar 4 la suta", ne-a declarat Dumitru Pelican, directorul executiv al Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca - Bucuresti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.