Capitala va fi partial paralizata de reparatiile din timpul verii. Toate cele sapte pasaje rutiere, puncte-cheie in traficul rutier, nu au fost reparate de 20 de ani si stau sa cada peste soferi si pietoni. Circulatia va fi deviata din zona pasajului Marasesti.

Incepand de saptamana viitoare, Primaria Capitalei deviaza circulatia rutiera din zona pasajului Marasesti, constructie care va intra in lucrari de consolidare si de modernizare pe parcursul unui an intreg. Gheorghe Udriste, seful Directiei de Transporturi a municipalitatii, este mai optimist, el apreciind ca lucrarile de reabilitare vor dura maxim zece luni. Autoritatile locale au asteptat finalizarea lucrarilor la linia de tramvai de pe Sos. Viilor, pentru a putea devia traficul liniei RATB care subtraverseaza pasajul si care este singura legatura cu zona Balta Alba.

Potrivit dir. Udriste, reabilitarea si modernizarea pasajului Marasesti presupune decopertarea totala a constructiei, instalarea unei pompe pentru drenarea apei care se acumuleaza la fiecare ploaie, precum si construirea unor bretele de circulatie care sa faca legatura cu suprateranul, adica cu strazile laterale pasajului.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a alocat, din bugetul pe acest an, 32 de miliarde de lei pentru lucrarile de refacere a constructiei. Devierea circulatiei din zona santierului va ingreuna si mai mult traficul rutier, dar consolidarea pasajului reprezinta o urgenta "maxima" a municipalitatii, intrucat aceasta constructie intra in fiecare luna cu cinci centimetri in pamant, riscand sa se prabuseasca.

De fapt, toate cele sapte pasaje rutiere, puncte-cheie in traficul rutier din Bucuresti, nu au fost reparate de 20 de ani si reprezinta un pericol atat pentru soferi, cat si pentru pietoni. Tot in acest an vor intra in reabilitare podurile Grozavesti - unde se va face si supralargire -, Bordei si Grant, precum si pasajele Bucur Obor si Victoria.

Strazi in reparatie pana la 1 noiembrie

Totodata, in aceasta vara continua programul de reabilitare a strazilor din administrarea Primariei Capitalei. Pe Splaiul Independentei si Bulevardul Preciziei se va lucra cel putin pana la 31 octombrie. Calea 13 Septembrie va suferi lucrari de supralargire a tronsonului Sebastian - Progresului, ca si Bd. Poligrafiei. Soseaua Berceni si Piata Charles de Gaulle se vor afla toata vara in lucru, la fel Bulevardul Iuliu Maniu, iar pe Bulevardul Basarabia se lucreaza la schimbarea bordurilor.

Tot lucrari pe carosabil, la borduri si la trotuare, se vor desfasura pe strazile C-tin Noica, Matei Voievod, Cotroceni, Traian, Giulesti, Camil Ressu si Theodor Pallady. Sunt in lucru strazile Witting, Sf. Constantin, Berzei, Bulevardul Timisoara, Schitu Magureanu, Pajurei, Popa Tatu, Morarilor, Pantelimon, Colentina, Pierre de Coubertin, Vitan, Rm. Valcea, Rm. Sarat, Metalurgiei, Raul Doamnei si Bulevardul Regiei.

De asemenea, continua si incep lucrari noi la liniile de tramvai. Este vorba de linia 35, la bucla Militari - Bd. Vasile Milea, linia 12 - sos. Giurgiului pana la str. Istrate, linia 8 (Bd. Ghencea - Calea 13 Septembrie), linia de tramvai de pe Str. Actiunii, Str. Tudor Gocin, Str. Anghel Moldovan, cea de pe Calea Ferentari, pana la bucla Zetari, linia de tramvai de pe Calea Giulesti si cea de pe Str. 11 Iunie. In plus, vor fi modernizate depourile Militari, Alexandriei, Giurgiului si Dudesti.

Dupa ce se va monta conducta de apa pe soseaua Chitilei, se va trece la modernizarea liniei intre Bd. Bucurestii Noi si Str. Mezes. O alta linie de tramvai care va fi modernizata este cea de pe Str. Marasesti, intre Bd. Dimitrie Cantemir si Str. Nerva Traian (cu linie inclusiv la Pasajul Marasesti).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.