Ludovic Spiess, directorul Operei Nationale din Bucuresti (ONB), a fost demis ieri dimineata printr-un ordin semnat de Mona Musca, ministrul culturii si cultelor, care a anuntat ca in legatura cu situatia din aceasta institutie au fost sesizate Curtea de Conturi si Ministerul Finantelor. In locul lui Spiess, a fost numit director interimar la Opera scenograful Catalin Ionescu Arbore.

Mona Musca a declarat ca motivul demiterii lui Ludovic Spiess este legat de neregulile sesizate la Opera Nationala din Bucuresti de catre Comisia de Control a Ministerului Culturii si Cultelor (MCC). Au fost descoperite "lucruri uluitoare pentru mine", in special legate de activitatea economico-financiara, managementul resurselor umane si activitatea artistica, a sustinut Musca.

Ea a precizat ca, in urma controlului, au fost sesizate, miercuri, Curtea de Conturi si Ministerul Finantelor. In conditiile in care "va fi necesar", va fi sesizat si Parchetul General.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.