Social 6 August 2009 15:08
Constantin Mihoc, Preotul in varsta de 49 de ani al comunitatii romane ortodoxe din Berlin-Westend, si ajutorul sau de 36 de ani au murit marti seara dupa ce acoperisul unei biserici in constructie s-a prabusit peste ei, relateaza presa germana.
Cele doua persoane au murit chiar la locul accidentului, dupa prabusirea unei parti din acoperisul de 300 de metri patrati, iar alte cinci persoane aflate in stare de soc au fost transportate la spital pentru tratarea unor rani usoare, relateaza NewsIn.

Politia locala ancheteaza acum cauzele accidentului, iar din primele informatii reiese ca romanii ortodocsi ar fi inceput transformarea cladirii bisericii pe cont propriu, fiind "neglijenti" si "neprofesionisti", potrivit Die Welt.

Comunitatea de ortodocsi romani ar fi dorit sa construiasca o turla de 27 de metri pentru biserica "Sfintii Mihail si Gavril" la care slujea preotul Constantin Mihoc. Potrivit martorilor oculari, toti oamenii care lucrau la momentul accidentului in cladire se aflau acolo pe cont propriu si lucrau pe un santier improvizat. Se pare ca pompierii si echipele de salvare au fost alertate de vecini marti seara, in jurul orei 19.15 (20.15, ora Romaniei).

Potrivit Berliner Morgenpost, santierul ar fi fost dotat numai cu masuri superficiale de siguranta. Costul constructiei turlei de 27 de metri era estimat la 1,8 milioane de euro.

Vecinii si membri comunitatii, socati de tragedie, au aprins lumanari si au organizat un priveghi la locul accidentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.