Social 6 August 2009 12:44
De luni pana marti au fost confirmate 12 noi cazuri, potrivit ultimei centralizari a Centrului European de Prevenire a Bolilor (ECDC)
Cele mai multe cazuri noi de gripa porcina confirmate in tarile Uniunii Europene au fost inregistrate in Germania, unde in intervalul 3 - 4 august au fost depistati 377 de noi pacienti infectati cu virusul A/H1N1, relateaza NewsIn.

De la aparitia virusului, in Europa au fost depistate peste 27.892 de cazuri si au murit de gripa porcina 41 de persoane, potrivit datelor centralizate de ECDC.

Noul virus a fost semnalat, pentru prima data la sfarsitul lunii martie, in Mexic, urmand ca OMS sa decrete pandemie pe 11 iunie. Boala s-a extins "cu o viteza fara precedent", potrivit organizatiei, care a subliniat faptul ca "in cursul pandemiilor precedente a fost nevoie de peste sase luni ca virusurile gripale sa se propage in conditiile in care s-a raspandit virusul A/H1N1, si anume in mai putin de sase saptamani".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.