Social 5 August 2009 11:20
Medicul Harry Mironescu a depus la DIICOT o solicitare pentru efectuarea unei expertize medicale, sustinand ca bolile de care sufera il aduc in imposibilitatea de a suporta regiumul de detentie
Procurorul sef adjunct al DIICOT, Catalin Borcoman, a confirmat existenta cererii, insa procurorul de caz nu s-a pronuntat in privinta acesteia.

Avocatul lui Mironescu a atasat la solicitarea depusa mai multe documente medicale potrivit carora patronul Sabyc ar suferi de mai multe afectiuni cardiace.

Surse judiciare sustin insa ca Mironescu ar urmari prin aceasta cerere o eventuala o suspendare a procesului penal pe motive medicale, totul depinzand de rezultatul expertizei, relateaza NewsIn.

Curtea de Apel Bucuresti a respins pe 27 iulie recursul impotriva arestarii facut de patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, de fiul acestuia, Yair Miron, medic rezident, si de Cecilia Borzea, persoana care se ocupa de relatii cu clientii.

Decizia instantei, luata cu opinie majoritara, este definitiva.

Tribunalul Bucuresti a emis, pe 20 iulie, mandate de arestare pentru 29 de zile pentru cele trei persoane acuzate ca ar fi "capii" retelei de trafic international de ovule in care este implicata clinica Sabyc. Este vorba despre patronul clinicii Sabyc, Harry Mironescu, fiul acestuia, Yair Miron, medic rezident la clinica, si Cecilia Borzea, persoana care se ocupa de relatii cu clientii.

Procurorii DIICOT Bucuresti au dispus inceperea urmaririi penale a celor trei persoane, acestea fiind acuzate de constituirea unui grup infractional organizat si de organizarea traficului de celule de origine umana in scopul obtinerii unui folos material.

Pe parcursul activitatii infractionale, la grup au mai aderat si alte persoane, fata de 22 dintre acestea procurorii DIICOT dispunand inceperea urmaririi penale.

De altfel, la momentul descinderii in clinica, anchetatorii au gasit 30 de persoane pregatite pentru realizarea fertilizarii “in vitro”.
Embrionii ce urmau a fi implantati au fost obtinuti in cadrul clinicii urmare a fertilizarii ovocitelor prelevate, contra cost, de la donatoare, in perioada saptamanilor anterioare si fara acordul Agentiei Nationale pentru Transplant privind acreditarea acestei activitati, mai arata DIICOT.

Clinica Sabyc a mai fost implicata in cateva scandaluri legate de transplant, de-a lungul celor zece ani de functionare. In 2002, Sabyc a facut obiectul unui scandal in Israel, cand rabinul-sef a luat atitudine in privinta fertilizarii evreicelor cu ovule straine. In 2005, Ministerul Sanatatii a depus o sesizare la Parchetul Capitalei in legatura cu traficul de embrioni umani, insa patronul clinicii, Miron Harry, a negat orice implicare.

Clinica a fost infiintata de o familie de medici israelieni in 1999 si, oficial, a efectuat pana in prezent aproximativ 2.000 de inseminari artificiale. De serviciile clinicii au beneficiat sute de cupluri, in special din Israel si Germania, care au platit sume intre 10.000 si 15.000 de euro.


Noi dezvaluiri in cazul Sabyc: Mafia ovulelor racola fete sarace din licee


Vedete din showbiz, printre donatorii Sabyc


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.