Social 4 August 2009 11:59
O halba uriasa de bere, de doua tone si jumatate, peste cinci metri inaltime si o capacitate de 11 mii de litri va fi dezvelita, luni, in Piata 700 din orasul de pe Bega, de Ziua Timisoarei.
Recipientul este din inox, halba metalica fiind cea mai mare din lume. Initiativa instalarii halbei apartine Fundatiei Academice Culturale Timisoara si Filarmonicii Banatul. Initiativa este una ce urmareste pastrarea traditiei si imaginii centrului istoric.

„Visul oricarui bautor de bere se instaleaza luni in Piata 700. Timisorenii sunt invitati sa asiste la dezvelirea imensului recipient si, bineinteles, sa bea cu masura berea oferita de Timisoreana cu aceasta ocazie”, a declarat directorul Filarmonicii Banatul din Timisoara, Coriolan Garboni, citat de NewsIn.

Luni, 3 august este Ziua Timisoarei, odata cu implinirea a 90 de ani de la instaurarea administratiei romanesti in Banat. In 3 august 1919, trupele armatei romane, sub comanda generalului Economu intrau in Timisoara si anuntau independenta. 3 august este Ziua Timisoarei din 1999, odata cu aprobarea unei hotarari de Consiliu Local. De asemenea, tot luni se implinesc 990 de ani de cand Timisoara a fost pomenita pentru prima data intr-un document scris.

In 3 august sunt impartite „Buletine de Timisoara” cetatenilor stransi in Piata Unirii si zona centrala, in cadrul unei campanii de constientizare si de insusire a spiritului Timisoarei. Tot luni a fost inaugarata o Alee a Personalitatilor in Parcul Central, fiind dezvelite busturile a opt personalitati care si-au legat numele de oras: Stan Vidrighin, Aurel Cosma, Sever Bocu, Carol Kuttel, Torok Janos, Eugeniu de Savoya, Claudius Florimund Mercy.

In Sala de Consiliu local va avea loc o sedinta extraordinara a Consiliului Local in care fostii componenti ai echipei Poli Timisoara din 1979-1980 vor fi numiti cetateni de onoare ai Timisoarei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.