Social 3 August 2009 16:25
Biletele pentru spectacolul "Faust", regizat de Silviu Purcarete, care se va juca pe scena Festivalului de la Edinburgh, unul dintre evenimentele teatrale de prestigiu, au fost deja vandute, pentru toate cele cinci reprezentatii din luna august, conform organizatorilor.
Piesa lui Purcarete, invitat sa participe la sectiunea oficiala a Edinburgh International Festival, va fi pusa in scena in zilele de 18, 19, 20, 21 si 22 august, la Lowland Hall, Ingliston, biletele vanzandu-se la un pret de 20 de lire.

Cunoscutul regizor roman reuseste "o adaptare stralucita, salbatica, a unui mit arhetipal al umanitatii", pus in scena intr-o hala imensa, se arata in prezentarea dedicata piesei, de pe site-ul festivalului Edinburgh. "Faust" este un spectacol care imbina jocul actoricesc cu pantomima, orchestratie live, proiectii video si o imensa mobilizare de forte din partea figuratiei. Ilie Gheorghe, in rolul lui Faust si Ofelia Popii, jucandu-l pe Mephistopheles, sunt cei mai spectaculosi protagonisti ai viziunii lui Purcarete.

Dupa ce a scris "Faust", Goethe isi exprima indoiala ca textul ar putea fi dramatizat. Silviu Purcarete a reusit, in cadrul evenimentului "Sibiu, capitala culturala europeana", sa orchestreze o varianta de aproape trei ore, dupa un scenariu propriu. Piesa a fost montata intr-o hala dezafectata de la fabrica Simerom, cu o suprafata de aproximativ 1.500 mp, cu decoruri create de Helmut Sturmer. Mai multe arii de joc au fost instalate, astfel incat publicul s-a mutat dintr-un loc in altul, conform unui itinerariu prestabilit. Spectacolul a fost realizat cu sprijinul Guvernului Romaniei, al Ministerului Culturii si ICR.

Edinburgh International Festival, cel mai prestigios festival de artele spectacolului din lume, va avea loc intre 14 august si 6 septembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.