Social 20 Iulie 2009 11:15
Doi militari romani au suferit rani usoare in zona fetei, in urma unui atac insurgent din Afganistan care a avut loc noaptea trecuta, anunta MApN.
Este vorba despre sergentul Florin Emil Cojocaru si despre caporalul Gheorghita Paval, care fac partefac parte din Batalionul 151 Infanterie "Lupii Negri" din Iasi, informeaza NewsIn.

Familiile celor doi militari au fost instiintate de comandantul interimar al "Lupilor Negri", maior Marius Iacobut.

"Cei doi militari romani au plecat in Afganistan in luna iunie si participa la misiunile Batalionului 280 Manevra", a declarat maiorul Dan Burlacu.

Acesta a adaugat ca in timp ce sergentul Cojocaru, in varsta de 30 ani, este casatorit si are un copil, caporalul Paval, de 25 ani, este necasatorit.

Cei doi militari se aflau in baza romana din Qalat, care a fost atacata din mai multe directii cu rachete si armament portabil de infanterie, conform MApN.

Militarilor li s-au acordat primele ingrijiri in baza militara, fiind transportati cu un elicopter de evacuare medicala la Kandahar, pentru investigatii suplimentare si tratament de specialitate. Din datele medicale preliminare reiese ca starea lor este buna, anunta MApN.

Reamintim ca doi militari au fost raniti in cursul noptii trecute, in baza militara romana din Qalat, Afganistan, in urma unui atac insurgent din mai multe directii cu rachete si armament portabil de infanterie, conform MApN.

In prezent, Armata Romaniei are dislocati in Afganistan aproximativ 1.050 de militari, care actioneaza, preponderent, in provincia Zabol.
In luna iunie, peste 100 de militari din cadrul Batalionului 151 Infanterie “Lupii Negri” au plecat in Afganistan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.