Social 15 Iulie 2009 09:50
Evenimentul Zilei traseaza harta celor mai periculoase sosele din tara, acele drumuri care transforma calatoriile cu masina, in adevarate tragedii. Aflam astfel ca in "topul mortii" se afla DN 2 sau E 85, ce leaga Bucurestiul de frontiera cu Ucraina, unde carosabilul este de altfel, impecabil.
Cauzele accidentelor sunt de cele mai multe ori imprudenta, concretizata in principal in viteza excesiva si depasiri neregulamentare. In primele sase luni ale acestui an, pe aceasta sosea s-au produs 96 de accidente grave, soldate cu 52 de morti si 77 de raniti grav, arata evz.ro.

Potrivit statisticilor, locul secund al aceluias clasament sumbru este ocupat de DN 6 (Bucuresti-Cenad), unde, anul acesta, s-au inregistrat 82 de accidente rutiere grave, soldate cu 46 de morti, urmat de DN 1 (Cluj-granita cu Ucraina), cu 36 de accidente grave.

Asa cum va aratam chiar ieri, la polul opus, cele mai sigure artere, sunt nominalizate de politisti urmatoarele rute - Bucuresti-Ploiesti-Brasov-Sibiu-Alba-Cluj-Oradea-Ungaria, Bucuresti-Titu-Gaiesti-Pitesti-Sibiu-Sebes-Deva-Arad-Nadlac, Bucuresti-Urziceni-Buzau-Ramnicu Sarat-Focsani-Bacau-Roman-Suceava-Siret, Turda-Targu Mures-Reghin-Toplita-Borsec-Piatra Neamt-Bacau, Brasov-Sighisoara-Targu Mures si Drobeta Turnu Severin-Targu Jiu-Horezu-varianta Sud Ramnicu Valcea D.N.7.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.