Social 13 Iulie 2009 13:48
Cancerul mamar reprezinta una dintre cele mai frecvente cauze ale mortalitatii in randul femeilor. Astfel, o buna parte din studiile medicale au fost centarte asupra acestei probleme. S-a cautat metode de diagnostic precoce, de tratament dar si de preventie, iar in cazul celor din urma cauzele sunt foarte importante
Acestea pot fi de natura genetica sau tin de alimentatia bogata in glucide si grasimi nesanatoase, de consumul unor substante toxice, de loviturile la nivelul sanului, de iradiere etc, informeaza Healthy.

Consumul de alcool, o cauza frecventa

Nu este vorba despre un consum exagerat, ci doar minim un pahar pe seara, iar daca ne gandim la iesirile in oras cu prietenii, cu siguranta uneori se depaseste aceasta cantitate.

Pentu efectuarea studiilor s-a ales de referinta vinul. Studiile au fost efectuate pe sute de mii de femei demonstrandu-se ca vinul consumat in cantitati chiar si usor crescute prezinta unele dintre cele mai daunatoare efecte asupra organismului. Se stie ca vinul are calitati curative si contine unul dintre cei mai puternici antioxidanti, insa aceste efecte benefice apar daca este consumat in doze de unul-doua pahare pe saptamana.

Astfel, in timp ce o femeie prezinta un risc de cancer mamar cresut cu 7%, daca bea un pahar pe zi, la doua pahare pe zi riscul creste pana la 35% iar la trei pahare prezinta un risc de 51%. Riscul creste abrupt si exponential odata cu cresterea cantitatii de vin consumate. Nici femeile care consuma ocazional alcool nu sunt scutite de cresterea riscului de cancer mamar, mai ales daca este vorba bauturi foarte tari.

Mai multe detalii aici.



Despre autor:

Healthy

Sursa: Healthy


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.