Generalul (r) Corneliu Diamandescu, fost sef al IGP, este urmarit penal pentru subminarea puterii de stat in dosarul privind mineriada din iunie 1990, informeaza Mediafax. Avocatul lui Diamandescu, Nasti Vladoiu, aprecia ieri la finalul audierilor la care a fost supus clientul sau ca acest demers al procurorilor este unul "prematur", "abuziv" si "ilegal".

La precedenta intalnire cu anchetatorii, in 22 iunie, Corneliu Diamandescu a declarat presei ca interventiile din Piata Universitatii, din timpul mineriadei din iunie 1990, au avut loc la ordinul fostului ministru de Interne Mihai Chitac. Intrebat de jurnalisti cine a tras in manifestanti, in Piata Universitatii, Diamandescu nu a precizat o institutie sau o persoana, spunand doar ca politistii din Piata Universitatii "nu aveau nici un cartus asupra lor".

CHITAC, ASTEPTAT

Fostul ministru de Interne Mihai Chitac este asteptat astazi la audieri, dupa ce la ultimele patru citari - inclusiv la cea de ieri - nu a raspuns. Chitac a fost inculpat intr-un proces privind moartea, la 13 iunie 1990, a patru persoane, insa dosarul a fost declarat de instanta suprema drept incomplet.

Potrivit unor surse judiciare, in dosarul mineriadei din iunie ’90 sunt cercetati si Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu. Ion Iliescu ar fi trebuit audiat de procurorii militari in acest caz, insa avocatii sai - senatorii PSD Ioan Neagu si Antonie Iorgovan, precum si fostul deputat PSD Cornel Badoiu - au solicitat un alt termen pentru a putea sudia cele peste 200 de volume ale dosarului mineriadei ’90.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.