Preotul Daniel Corogeanu si cele patru maicute de la Manastirea "Sfanta Treime" din Tanacu - Vaslui au uimit angajatii arestului cand au refuzat sa manance lactate si carne. Fostii slujitori ai Domnului, ajunsi dupa gratii pentru omor deosebit de grav si lipsire de libertate, au solicitat mancare de post, pentru a intampina cum se cuvine sarbatoarea Sfintilor Petru si Pavel de astazi. Preotul Corogeanu si maicutele Nicoleta Arcaleanu, Adina Ciopraga, Elena Otelea si Simona Bardanas risca sa-si petreaca urmatorii 25 de ani in inchisoare dupa ce au provocat moartea maicutei Irina Cornici, in cadrul unui ritual de exorcizare.

Cu toate acestea, cei cinci poarta in continuare hainele monahale, Episcopia Husilor fiind nevoita sa faca o cerere catre IPJ Vaslui pentru ca ei sa fie imbracati normal. Majoritatea timpului, preotul si maicutele si-l petrec facand rugaciuni. Pana acum nu au primit nici o vizita conform prevederilor regulamentelor, accesul in arest chiar si al membrilor familiei facandu-se doar cu acordul procurorilor care se ocupa de ancheta. Scandalul de la Tanacu s-a mutat, ieri, la instanta suprema, singura in masura sa se pronunte in privinta cererii de recuzare a judecatorilor Curtii de Apel Iasi.

Avocatul celor cinci fosti monahi considera ca recursul fata de masura arestarii preventive a clientilor sai, dispusa de Tribunalul Vaslui, trebuie solutionat de o alta instanta, din cauza presiunilor presei si ale enoriasilor. Instanta Suprema va judeca cererea de stramutare a dosarului de la Curtea de Apel Iasi pe 7 iulie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.