Social 2 Iulie 2009 15:09
Dupa succesele internationale obtinute la Berlin (Ursul de Argint pentru contributie artistica deosebita), precum si la Festivalul de la Copenhaga (Marele Premiu) coproductia romano-britanica-maghiara Katalin Varga, regizata de Peter Strickland si produsa de Tudor si Oana Giurgiu (Libra Film) continua seria participarilor si la alte festivaluri de marca.
Filmul a fost selectat la Festivalul de Film de la Karlovy Vary, desfasurat in perioada 3- 1 iulie, in cadrul sectiunii Orizonturi/Horizons. Ajuns la editia cu nr. 44, festivalul prezinta in fiecare an peste 200 de productii din toata lumea, ce se remarca prin stiluri regizorale spectaculoase si subiecte impresionante.

Katalin Varga este unul din cele 26 de filme selectionate in Horizons, alaturi de alte titluri consacrate, precum Alle Anderen ( R. Maren Ade), Public enemies (R. Michael Mann) sau The Wrestler (R. Darren Aronofsky).

Filmul spune povestea unei femei trecute prin experienta unui viol in urma caruia a rezultat un copil. Dorinta de razbunare o va duce intr-un loc in care si-a jurat, cu 11 ani in urma, ca nu va mai calca niciodata. In distributia peliculei se regasesc Hilda Péter si Tibor Pálffy, actori ai Teatrului Maghiar de Stat din Cluj.

Katalin Varga a fost prezentat de curand si in selectia oficiala a Festivalului de Film din Edinburgh (Marea Britanie) si va mai participa la Festivalul de Film de la Melbourne (sectiunea Panorama, 24 iulie- 9 august), Era New Horizons, desfasurat in Polonia la Wroclaw (23 iulie- 2 august) si la Festivalul de la Chungmuro, Korea (24 august- 1 septembrie).

Katalin Varga este primul lung-metraj al britanicului Peter Strickland si a avut avanpremiera oficiala la cea de-a opta editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), in cadrul Zilelor Filmului Romanesc.

Filmul a fost deja achizitionat pentru distributia internationala in 10 tari, lansarea urmand a se face in luna septembrie in Marea Britanie si Franta.

In Romania filmul va avea premiera in salile de cinema in luna octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.