Social 1 Iulie 2009 12:15
Primaria sectorului 3 va investi in urmatorii patru ani 4 milioane euro, pentru 24 de fantani arteziene care vor fi amplasate pe principalele bulevarde si intersectii, licitatia urmand sa aiba loc pe 15 iulie, conform unui anunt de particpare
In caietul de sarcini, Primaria spune ca vrea sa contruiasca cele 24 fantani pentru a educa din punct de vedere estetic cetatenii, pentru a le crea acestora un sentiment de mandrie civica, dar si pentru a purifica aerul din zona. In plus, fantinile pot fi utilizate ca rezerva de apa pentru incendii, relateaza NewsIn.

Din cele 24 fantani, 17 vor fi amplasate pe marile bulevardele din sector, prioritar fiind bulevardul Nicolae Grigorescu, iar alte sapte urmeaza a fi amplasate in intersectii mari, cum ar fi cea dintre Nerva Traian si bulevardul Octavian Goga sau cea dintre bulevardul Mihai Bravu si strada Dristorului. Amplasamentele au fost alese pa baza mai multor criterii: impactul asupra mediului, dar si posibiltatile tehnice de realizare si de intretinere in viitor.

Fantanile vor fi dotate cu echipamente hidraulice si electrice. Dinamica jeturilor de apa va fi programata electronic, dupa multiple scenarii. Seara, formele apei si ale fantanilor vor fi puse in evidenta prin intermediul unor fascicule de lumina de diverse culori. Fantanile vor fi dotate cu senzori de vant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.