Social 2 Iulie 2009 18:38
Institutul Cantacuzino a confirmat ieri cel de-al 36-lea caz de gripa porcina din Romania, la o eleva din Iasi, au declarat oficiali din cadrul Ministerului Sanatatii (MS).

"Numarul cazurilor de persoane diagnosticate cu A/H1N1 de la Iasi a ajuns la zece. Pacientii se afla internati la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, sub tratament cu antivirale si sunt fie din grupul de 22 de britanici, fie contacti ai membrilor grupului", au explicat oficialii MS pentru NewsIn.

Un grup de 22 persoane (19 adolescenti si 3 profesori) din Marea Britanie a ajuns pe 23 iunie la Iasi pentru a participa la un proiect social la un centru de plasament pentru copii cu deficiente psihice si motorii.

De asemenea, alte patru eleve din Iasi au fost internate cu suspiciune de gripa A/H1N1.

Autoritatile au instituit, marti seara, masuri suplimentare de izolare a caminului din curtea Grupului Scolar "Ion Holban", unde sunt cazati elevii britanici care au venit in Romania pentru a participa la un proiect social. In acelasi camin, la un etaj diferit, stau si elevii ieseni.

Pana la aceasta data, in Romania s-au inregistrat 36 de cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1.

Primul caz din Romania a fost confirmat pe 23 mai, fiind vorba de o femeie de 30 de ani, care a venit din SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.