Social 1 Iulie 2009 18:41
Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat, marti, le sedinta CGMB, ca are in vedere, printre altele, achizitionarea unei cazarme militare dezafectate pentru strangerea cainilor vagabonzi de pe strazi.
Medicii veterinari cu libera practica vor primi de la Administratia pentru Supravegherea Cainilor fara Stapan Bucuresti cate 60 de lei pentru fiecare caine sterilizat, potrivit proiectului privind controlul reproductiei cainilor aprobat, marti, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

Medicii veterinari vor primi acesti bani in cazul in care vot incheia un contract cu pentru Supravegherea Cainilor fara Stapan Bucuresti.

Proiectul care vizeza controlul reproductiei cainilor in Bucuresti mai prevede ca medicii veterinari sa transmita si date despre sterilizarea cainilor cu stapan. Informatiile furnizate de medici, dar si de la Asociatia Chinologica Metropolitana Bucuresti vor constitui o baza unica de date a tuturor cainilor din Bucuresti care au fost sterilizati.

Pentru persoane fizice, dar si ONG-uri sterilizarea este gratuita, dar pentru agentii economici care cer interventia clinicii mobile a Adminstratiei Cainilor fara Stapan, costul unei interventii este de 85 lei (capturare, sterilizare, identificare, vaccinare antirabica).

Proiectul municipalitatii nu mai prevede asa cum a fost in el propus in primavara, cand a fost si in dezbatere publica, obligativitatea celor care detin caini si pisici sa le sterilizeze si sa le implanteze microcip de identificare. S-a renuntat si la amendarea celor care nu respecta aceste norme cu amenda de pana la 700 de lei.

Conform datelor Vier Pfoten, in acest moment, in Bucuresti, sunt peste 30.000 de caini fara stapan, dintre care 10.000 sunt deja sterilizati. Restul cainilor vagabonzi ar putea fi sterilizati intr-un an, cu un bun management si cu un ritm de lucru sustinut, sustin reprezentantii fundatiei Vier Pfoten.

Un sondaj Gallup Romania arata ca 70% dintre bucuresteni se declara deranjati de prezenta pe strazi a cainilor fara stapan, iar aproape 90% dintre locuitorii Capitalei sunt de acord cu sterilizarea cainilor comunitari.

Potrivit datelor statistice ale spitalelor din Capitala, zilnic, peste 100 de bucuresteni ajung la medic muscati de caini. Organizatiile neguvernamentale estimeaza ca, in Bucuresti, sunt peste 30.000 de caini comunitari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.