Social 1 Iulie 2009 17:03
In Capitala va fi infiintata o linie de transport in comun care va lega 17 puncte de interes turistic, potrivit unui proiect de hotarare aprobat ieri de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Costul unui bilet pentru 24 de ore va fi 25 de lei
Linia va fi deservita de patru autobuze noi, care vor circula, la intervale de 25 minute, intre orele 9 si 20. Pentru copiii pana in sapte ani, transportul va fi gratuit, iar pentru cei intre 7 si 14 ani, costul unui bilet valabil 24 ore va fi de 10 lei, informeaza NewsIn.

Autobuzele vor pleca din Piata Presei Libere, vor trece pe la Manastirea Casin, Muzeul Antipa, Biserica Cretulescu, Piata Kogalniceanu, Piata Operei si Piata Parlamentului, vor intoarce la Piata Unirii si vor reveni la Piata Presei prin Piata Universitatii, Piata Romana, Piata Victoriei si Piata Charles de Gaulle.

Pe traseu vor fi foloite statii RATB existente si vor fi infiintate altele patru noi: Piata Victoriei - Muzeul Antipa, Calea Victoriei - Palatul CEC, Calea Victoriei - Biserica Cretulescu, Piata Charles de Gaulle - acces metrou Aviatorilor.

Proiectul liniei de transport va fi derulat de Primaria Capitalei, prin Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB).

Cu cateva luni in urma, consilierul general Costel Nedelcu a propus ca in fiecare weekend, in Capitala sa circule tramvaie de epoca, acestea urmand sa serveasca atat ca mijloc de transport, cat si de recreere.

Potrivit proiectului de hotarare, pe traseul turistic vor circula autobuze Mercedes Citaro ale Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB). Autobuzele se vor diferentia de alte masini de transport in comun prin colantarea specifica unui traseu auto turistic, urmand ca in viitorul apropiat sa fie inlocuite cu autobuze supraetajate, de genul celor din Londra, Paris, Singapore, Hong Kong sau Sri Lanka.

Primul autobuz etajat a fost achizitionat de Consiliul Judetean Brasov in cursul anului 2007, iar prima linie de autobuze etajate de tip Double Decker din Romania au fost inaugurata tot in Brasov, pentru turul orasului, in luna mai, 2008.

Autobuzele supraetajate pe ruta Constanta - Mamaia


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.