Social 11 Iunie 2009 01:51
Examenul din acest an va fi monitorizat de camere video. La intrarea in scoala, elevii vor fi controlati sa aiba la ei doar pixul si buletinul, iar la toaleta nu vor putea iesi decat o data.
Absolventii de liceu si profesorii care vor face parte din echipele de organizare a bacalaureatului sunt atentionati de inspectoratele scolare ca examenul din acest an trebuie sa fie “corect si legal”. Prima regula: elevul nu are voie sa intre cu telefonul mobil in incinta centrului de examen. De culegerile cu rezolvari nici nu se discuta. “In cele aproximativ 70 de centre de examinare, candidatul nu poate intra decat cu pixul si buletinul. Se interzic cu desavarsire intrarea cu telefonul mobil, culegeri, carti sau aparate de ascultat muzica. Daca intra cu astfel de obiecte, risca sa fie eliminat din examen. Pe cei din comisia de examinare nu ii va interesa unde isi va lasa elevul telefonul, nu e treaba lor. Important este sa nu intre cu telefonul in scoala”, anunta Marian Banu, inspectorul de imagine al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti. La intrarea in scoli vor fi afisate aceste cerinte, insa “elevilor nu li se va face control corporal, ca nu este moral. Dar fiind in costumatii de vara, se va vedea daca are in buzunar o culegere”, precizeaza inspectorul. In Capitala sunt peste 35 de licee si colegii in care sunt montate pe holuri, aproape 700 de camere video.


Despre autor:

Sursa: Cotidianul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.