Jurnalistii Dan Tapalaga si Sorin Ionita au demisionat ieri de la cotidianul „Evenimentul zilei“.

Cei doi jurnalisti protesteaza astfel fata de publicarea materialului in care, citind surse anonime, se afirma ca ministrul Justitiei, Monica Macovei, s-ar fi imbatat simbata trecuta la un banchet pe litoral. Materialul a aparut chiar in ziua in care se dezbatea, in Parlament, motiunea de cenzura pe legile Justitiei si a fost folosit de PSD pentru a deteriora si mai mult imaginea ministrului.

Redactorul-sef adjunct Dan Tapalaga, unul dintre demisionari, spune ca in momentul in care primele informatii asupra acestui caz au ajuns in redactie, el s-a dezangajat din elaborarea materialului, pentru ca ar fi putut fi considerat subiectiv, dat fiind faptul ca a fost, vreme de citeva luni, purtatorul de cuvint al ministrului Justitiei. El sustine ca, in momentul in care a vazut materialul finalizat, si-ar fi avertizat colegii ca are destule vicii de documentare si redactare.

Decizia de publicare si reactiile vehemente ale cititorilor l-ar fi determinat pe Dan Tapalaga sa demisioneze. Este pentru a doua oara cind jurnalistul pleaca de la "Evenimentul zilei". Prima data a facut-o in toamna anului trecut, cind o buna parte din redactie a demisionat fata de intentia proprietarului ziarului, trustul Ringier, de a-l schimba pe redactorul-sef de atunci, Dan Turturica.

Si editorialistul Sorin Ionita a renuntat la colaborarea cu EVZ, pe motiv ca textul sau a fost publicat in aceeasi editie cu materialul incriminat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.