Misteriosul general al lui Basescu

Omul din SIE care a condus "operatiunea Bagdad" se numeste Adrian Isac si fusese acuzat de Ohanesian de legaturi cu PSD si serviciile ruse
Dupa eliberarea celor trei ziaristi romani, presedintele Basescu a spus ca "operatiunea a fost condusa in teritoriu de un general caruia i-au fost subordonate toate fortele". A pastrat insa misterul asupra personajului. Ca si Serviciul de Informatii Externe. Potrivit surselor EVZ, generalul este Adrian Isac, seful diviziunii antiterorism din SIE. Ironia sortii, Isac fusese printre cei acuzati, intr-un articol publicat de Ohanesian, de legaturi cu serviciile secrete ruse.

Ohanesian, Isac si "Filiera japoneza"

In articolul "Filiera japoneza", aparut pe 4 martie, Ovidiu Ohanesian scria ca Serviciul de Informatii Externe (SIE) este condus de o troica ce ar avea legaturi cu Moscova. Ar fi vorba, potrivit lui Ohanesian, de generalii Valcea, Isac si Ruset.
Ohanesian scria despre legaturile dintre comunistii japonezi, oamenii din SIE si serviciile secrete ruse. Erau marcate legaturile lui Isac cu oameni din SIE acuzati de politie politica, cu personaje din Rusia si Republica Moldova banuite de conexiuni cu serviciile ruse. De asemenea, Ohanesian scria despre "cumetriile" dintre Isac, Valcea si Nicolae Goia. Goia a fost si el membru al celulei de criza de la Cotroceni.

Intr-un alt articol, Ohanesian sustinea ca Isac, ca si alti oameni din SIE, este fost ofiter de Securitate si sustinator PSD. Acesta ar fi fost motivul ascensiunii sale in serviciul de spionaj.
Contactat de EVZ, Ovidiu Ohanesian a spus ca nu poate comenta nimic in legatura cu generalul Isac. "Va dati seama ca nu pot confirma, nici infirma. Deocamdata nu putem da detalii despre ceea ce s-a intamplat acolo. Nu pot sa spun nimic", a declarat el.
Dupa eliberare, el a multumit serviciilor secrete. Jurnalistul de la "Romania libera" si colegii sai de la Prima TV au spus ca presedintele si serviciile de informatii ar fi fost cei care ar fi contribuit decisiv la revenirea lor acasa.

Ohanesian pune la indoiala varianta oficiala privind rapirea

In discutia cu EVZ, jurnalistul de la "Romania libera" a spus: "Exista date si informatii care duc in alta directie decat doresc autoritatile".
El nu a vrut sa dea alte detalii, dar a afirmat "ca orice om normal la cap nu poate crede ca Munaf si Hayssam au fost implicati in rapirea lui Florence Aubenais". "Problemele sunt incurcate", a adaugat Ovidiu, care insa a spus ca, deocamdata, nu poate da alte detalii.

Audiat de irakieni

Jurnalistul Ovidiu Ohanesian a fost audiat, ieri, de anchetatorii irakieni sositi la Bucuresti pentru a investiga rapirea acestuia si a celorlalti doi colegi ai sai de la Prima TV, Marie-Jeanne Ion si Sorin Miscoci. Audierea ziaristului de la "Romania libera" a avut loc la Parchetul General si survine celei a sirianului Omar Hayssam. Ohanesian a raspuns intrebarilor procurorilor irakieni timp de aproximativ patru ore, iar la plecare a refuzat sa faca vreo declaratie pe aceasta tema ziaristilor care-l asteptau.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.