Autoritatea Nationala pentru Persoane cu Handicap (ANPH) a daruit, ieri, presedintelui Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, "un carucior pentru handicapati". ANPH a considerat ca i-ar fi util acest cadou deoarece, Adrian Nastase si-a exprimat invidia fata de plimbarea cu caruciorul a sefului Delegatiei Comisiei Europene (DCE) la Bucuresti, Jonathan Schelee. In presa centrala a aparut ieri un articol in care "este citata replica acida pe care care presedintele Camerei Deputatilor a rostit-o la adresa sefului DCE.

In aceasta, fostul premier il ironizeaza pe ambasador pentru faptul ca a participat la marsul de solidaritate cu persoanele cu dizabilitati la care domnul Scheele a avut amabilitatea sa participe marti" se arata intr-un comunicat al ANPH. Nastase afirma in articolul amintit ca "Dansul urmareste cu foarte mare atentie felul in care sunt respectate in Romania standardele. Am vazut ca a plecat cu caruciorul pentru handicapati prin Bucuresti, sa vada daca trotuarele corespund standardelor europene". Potrivit ANPH, Nastase ar fi facut aceasta afirmatie deoarece era suparat ca Scheele si-a exprimat temerea ca respingerea pachetului de legi referitoare la proprietate si justitie ar afecta perspectivele aderarii Romaniei la UE.

In replica, ANPH, organizatoarea campaniei "Acces pentru toti" la care a participat, alaturi de alte personalitati politice si din mass-media, Jonathan Scheele, doreste sa ofere domnului Adrian Nastase, cu ocazia zilei de nastere a domniei sale, un cadou care sa completeze seria "vehiculelor" pe care presedintele CD le-a primit de ziua sa. "Avem bucuria sa va daruim un "carucior pentru handicapati", pentru a avea si dumneavoastra posibilitatea de a urmari felul in care sunt respectate in Romania standardele in ceea ce priveste accesibilitatile macar la nivelul Palatului Parlamentului", este urarea conducatorilor ANPH, Silviu George Didilescu, presedinte si domnul Lehel Lorand Bogdan, vicepresedinte ANPH.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.