Dosarul mortii maicutei Irina a fost mutat la Iasi, ajungand in doua ore din nou la Vaslui. Decizia a fost luata dupa ce apararea celor cinci criminali a recuzat instanta vasluiana. Surse din cadrul Tribunalului Vaslui ne-au spus, la inchiderea editiei, ca pe numele lui Daniel Corogeanu si pe cele ale maicutelor complice vor fi emise mandate de arestare pentru 29 de zile.

Daniel Corogeanu si cele patru maicute si-au petrecut noaptea de miercuri spre joi in arestul Politiei Vaslui. Dupa 12 ore de audieri, procurorii veniti de la Bucuresti au decis schimbarea incadrarii juridice a inculpatilor in omor deosebit de grav si lipsire de libertate si au emis pe numele acestora un ordin de retinere de 24 de ore. Avand in vedere gravitatea acuzatiilor care li se aduc, fostul ieromonah si cele patru complice pot "ucide draci dupa gratii" vreo 25 de ani.

Instanta recuzata

Cu mainile ferecate in catuse, Corogeanu a aparut ieri in fata magistratilor Tribunalului Vaslui pentru o scurta vreme deoarece avocatul apararii, Luana Pintilie, a recuzat completul de judecata. Astfel s-a decis trimiterea dosarului privind moartea maicutei Irina Maricica Cornici la Curtea de Apel Iasi. Avocata celor cinci si-a motivat actiunea prin aceea ca hotararea justitiei vasluiene nu ar fi impartiala din cauza mediatizarii excesive a faptei, dar si din cauza atmosferei create in localitate. Instanta ieseana a respins insa recuzarea completului vasluian si a decis judecarea cauzei tot la primul tribunal.

Dupa aceasta decizie, "exorcistul" si cele patru maicute au fost dusi din nou de mascati in arestul politiei, unde si-au asteptat un nou mandat de arestare, de data aceasta pe 29 de zile, sau eliberarea. Chiar daca apararea a incercat sa-i scoata pe cei cinci din celula pentru a fi judecati in stare de libertate, surse din cadrul Tribunalului Vaslui ne-au declarat ca, avand in vedere incadrarea juridica a faptei, procesul se va desfasura cu inculpatii dupa gratii. In timpul in care instanta se decidea, sustinatorii si adversarii fostului ieromonah s-au incaierat putin. Cei mai inversunati au fost adeptii lui Corogeanu, sarind la gatul presei pe motiv ca ziaristii sunt de vina pentru ca parintele lor a ajuns la inchisoare.

Legata cu patru lacate

In timpul anchetei, maicutele au povestit ce s-a intamplat cu Irina. Ele au recunoscut ca au tinut-o mai multe zile inchisa intr-o lada, fara sa-i dea apa si mancare, dupa care au legat-o de o cruce facuta din doua scanduri de lemn. Mainile si picioarele i-au fost prinse in lanturi ferecate cu patru lacate. Cu un calus facut dintr-un prosop i-au inchis gura. Dupa trei zile de chinuri, fata a murit.

Calugaritele spun insa ca atunci cand a venit Salvarea, Irina era in viata, prin urmare ele ii acuza pe medicii de pe ambulanta ca au ucis-o. Tot timpul anchetei, cei cinci au vorbit despre tanara ucisa numind-o "posedata". Chiar daca si-au recunoscut faptele, Daniel Corogeanu si cele patru complice nu se considera vinovati de moartea fetei, ci spun ca i-au facut un bine scotand duhul rau din ea.

"Fiica mea, maicuta Adina, este vinovata"

Rica Cepreaga, tatal asa-zisei calugarite Adina, complice la uciderea Irinei spune ca fiica sa e vinovata. Plangand, omul ne-a povestit ca nu-si explica ce a fost in capul ei. "Adina e vinovata si va face ani grei de puscarie. A fost un copil bun, a terminat liceul ca sefa de promotie. In urma cu trei ani a plecat intr-o excursie si nu s-a mai intors acasa. Ne-a scris ca ea ramane la Manastirea Tanacu. Muma-sa e plecata in Italia. Am sunat-o si i-am spus de necaz. Nu stim ce sa facem. Am tot incercat sa ne luam copilul de acolo, dar ne-a zis ca se leapada de familie, dar de parintele Daniel nu. Suntem distrusi. Sunt constient ca trebuie sa plateasca pentru greselile ei", ne-a declarat Rica Cepreaga.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.