Medicii de familie din Poiana Mare nu pot sa concesioneze cabinetele medicale deoarece Consiliul Local nu functioneaza de la alegerile din iunie. Practic, cei 15.000 de localnici nu pot beneficia de serviciile medicilor.
Dintr-o eroare a Consiliului Local Poiana Mare, care adopta hotariri luind in calcul si votul unor consilieri nevalidati, intreaga populatie a comunei risca sa ramina fara asistenta medicala in iarna aceasta si anul care vine, sustine Prefectura Dolj. De aproape opt luni, in comuna nu s-a mai adoptat nici o hotarire de CL in conformitate cu legea. "Faptul ca avem un consiliu local nefunctional ii impiedica pe medicii de familie sa concesioneze de la primarie cabinetele medicale", a admis si viceprimarul comunei, Stelian Ghesea. Daca nu pot concesiona cabinetele, medicii din Poiana Mare se afla in imposibilitatea de a incheia contracte pe 2005 cu Casa de Asigurari Sociale de Sanatate Dolj. "Sint patru cabinete medicale in aceeasi cladire, iar medicii de familie au termen pina pe 14 decembrie sa incheie contractele. Trebuie sa gasim o solutie pina atunci, pentru ca putem sa periclitam dreptul la asistenta medicala al celor 15.000 de locuitori ai comunei", precizeaza viceprimarul.
Directorul Directiei Contencios-Administrativ din Prefectura Dolj, Eugen Marinescu, afirma ca situatia nu se poate rezolva deocamdata. "Atit timp cit vor vota la sedinte consilierii nevalidati care nu au acest drept, Prefectura Dolj nu va da viza de legalitate pentru acea hotarire", a precizat Eugen Marinescu.

Opt luni de ilegalitate

In ultimele opt luni, Consiliul Local Poiana Mare nu a adoptat nici o hotarire care sa primeasca viza de legalitate din partea Prefecturii Dolj din cauza ca la toate sedintele se luau in considerare si voturile exprimate de trei consilieri locali din partea Partidului Forta Democrata nevalidati in functii. CL Poiana Mare a refuzat initial sa revoce hotaririle si s-a ajuns la instanta, in contencios-administrativ.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.