Social 2 Iunie 2009 15:30
Camera cu termovizibilitate instalata pe Aeroportul Baneasa, care stabilea temperatura corpului, ca o masura preventiva in cazuri de gripa porcina la pasagerii, a fost oprita deoarece nu s-au primit procedurile de folosire, a declarat, pentru NewsIn, directorul general al aeroportului.
"A fost doar o perioada de proba. Deoarece nu s-au primit procedurile de folosire aceasta a fost oprita. Acum nu mai functioneaza", a declarat directorul general al Aeroportului Baneasa Stefan Mladin, potrivit newsIn.

De asemenea, directorul de comunicare al Aeroportului International "Henri Coanda", Valentin Iordache, a declarat ca aeroportul nu are si nici nu a avut camere cu termovizibilitate. "Asemenea scanere nu sunt si nici nu au fost instalate pe aeroportul Otopeni", a spus Iordache.
Pe data de 1 mai Stefan Mladin a declarat, pentru NewsIn, ca Aeroportul Baneasa va primi din partea unei firme specializate o camera cu termovizibilitate care stabileste temperatura corpului uman, ca o masura preventiva a eventualelor cazuri de gripa porcina la pasagerii care sosesc din tarile deja afectate de virus.

Oricarui pasager care trecea prin raza aparatului i se detecta instantaneu temperatura corpului, astfel incat cazurile suspecte de gripa sa fi fost transportate la spitalele de boli infectioase pentru analize.

In Romania, primul caz de gripa porcina a fost inregistrat miercuri, 27 mai, la o femeie in varsta de 30 de ani, intoarsa in tara de la New York pe 23 mai, dupa ce a facut escala la Paris.

Potrivit specialistilor, simptomele imbolnavirii de noua gripa apar la aproximativ sapte zile de la infectarea cu virusul H1N1. Medicii recomanda evitarea locurilor aglomerate si respectarea regulilor de igiena, in special spalarea mainilor cu sapun.

In data de 1 iunie Centrul National de Referinta pentru Gripa din cadrul Institutului National Cantacuzino a anuntat Ministerul Sanatatii, in cursul diminetii, ca a confirmat, prin teste de laborator, inca doua cazuri de imbolnavire cu virusul gripal A/H1N1.

Este vorba despre doua femei, o tanara de 28 de ani care a sosit de la New York in data de 29 mai si mama acesteia, in varsta de 56 ani, care a contractat virusul de la fiica, prin transmitere secundara.

Cele doua paciente sunt internate la Institutul National de Boli Infectioase “Matei Bals”, unde s-a inceput administrarea terapiei cu antivirale. Starea generala a pacientilor este buna.

Medicii au inceput investigatiile epidemiologice pentru stabilirea contactilor celor doua paciente.

In ultimele 24 de ore, la nivel european, au fost confirmate 32 de cazuri noi de gripa A/H1N1, totalul ajungand la 557. Cele 32 de cazuri noi au fost inregistrate astfel: primul caz in Cipru, 2 cazuri in Belgia, 15 in Marea Britanie, 5 in Germania, 6 in Franta si cate un caz in Finlanda, Suedia si Irlanda.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.