Social 1 Iunie 2009 01:31
Consiliul Judetean Tulcea a aprobat studiul si proiectul privind amenajarea plajei din Sulina, investitia, in valoare de peste 15 milioane de lei, urmand sa fie derulata pe o perioada de doi ani. Pe singura plaja salbatica din Europa, edilii judeteni permit repetarea scenariului Vama Veche, distrusa de hoteluri si discoteci de manele.
Purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Tulcea, Paula Giurea, a declarat pentru NewsIn ca investitia a obtinut acordul de mediu de la Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), institutie partenera in cadrul proiectului. “Plaja nu va suferi modificari esentiale in ceea ce priveste structura. Se vor amenaja cabine de dus, un punct sanitar, un punct salvamar, alei pietonale si carosabile, spatii pentru inchiriat echipamente de plaja. Nu vom folosi beton, ci doar materiale de constructie specifice Deltei Dunarii: stuf si olane”, a precizat Paula Giurea.

Din pacate, asa a inceput si distrugerea plajei din Vama Veche, care n-a mai putut fi oprita. Decizia Administratiei Rezervatiei este de neinteles, la prima vedere, mai ales ca impactul asupra biodiversitatii nu se rezuma doar la plaja.

Zecile de turisti atrasi de amenajarile de la Sulina vor afecta mediul in zona si pe traseul strabatut pana la destinatie. Proiectul de transformare a singurei regiuni salbatice de plaja din Europa in statiune este mai vechi de 5 ani, dar a fost blocat de ecologisti. Mai mult, Administratia Rezervatiei a facut plangere penala impotriva primarului, care pe atunci era la PSD. Intre timp, primarul Sulinei este inregimentat de catre PD-L, iar devastarea Deltei a capatat culoare politica.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.