Social 1 Iunie 2009 19:00
Cetatenii Capitalei vor putea sa stea pe iarba si sa se plimbe cu rolele si cu bicicletele in parcuri, daca membrii Consiliului General al Municipiului Bucuresti vor aproba modificarile propuse, in acest sens, de edilul-sef, Sorin Oprescu.
Primarul general a anuntat, duminica, in cadrul unei conferinte tinute la Gradina Zoologica, ca doreste modificarea hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti (C.G.M.B) referitoare la normele de protectie a spatiilor verzi din Capitala (H.C.G.M.B nr. 10/2001). Conform legii acest proiect se va afla in dezbatere publica, fiind prezenta pe site-ul primariei timp de 30 de zile, dupa care va fi supusa votului membrilor Consiliului Municipiului Bucuresti,arata NewsIn.

"Dorinta noastra ramane constanta, aceea de a avea locuri unde sa se plimbe bucurestenii. In primul rand, este vorba de spatiile verzi, de autorizatiile pentru a taia copacii care sunt uscati. Avem, in primul rand, de schimbat ideea de a calca pe iarba. Asta nu inseamna ca ai voie sa calci pe flori sau ca ai voie sa calci pe ronduri. Dar acolo unde avem posibilitatea, vrem sa-i lasam pe oameni sa stea pe iarba. Permisiunea de a circula in parcuri cu bicileta si cu rolele a creat emotii pentru ca la urma urmei sunt si copii mici. As vrea sa intelegeti ca nu intentionam sa dam voie la mersul pe bicicleta pe zonele pe care le marcam", a explicat primarul Sorin Oprescu principalele modificari pe care doreste sa le aduca Hotararii nr.10 din 2001.

Parcul Tineretului va fi primul in care vor fi amenajate piste speciale pentru mersul cu bicicletele si cu rolele. Conform reprezentantilor Primariei Capitalei, marcarea se va face in parcurile mari, aerisite, pentru ca cei care se vor plimba cu bicileta si cu rolele sa nu creeze neplaceri celorlalti pietoni care merg pe alei. Edilii Capitalei au promis ca, in scurt timp, in parcul Tineretului se va mai construi un mini skate-park.

Proiectul de modificare a a hotararii C.G.M.B privind normele de protectie a spatiilor verzi prevede si conditiile in care pot fi defrisati copacii. "Se vor planta cinci cpaci pentru un arbore defrisat iar numai pentru exemplarele uscate integral se impune plantarea in raport unu la unu. Adica se va planta un copac pentru un arbore uscat defrisat. In zonele cuprinse in planul urbanistic general se vor planta cate 10 copaci pentru un arbore defrisat. Acest ultim aspect este prevazut inca din hotararea nr.10 din 2001. Asa ca a trebuit sa-l preluam si noi ca atare", a declarat Monica Nazare Director Executiv, Directia Protectia Mediului si Educatie Eco-Civica din Primaria Municipiului Bucuresti.

Printre modificarile propuse de edilii Capitalei la hotararea privind normele de protectie a spatiilor verzi se-numara si marirea amenzilor. "Am marit si amenzile. Am considerat ca suma cu care erau amendati cei care se urcau pe statui, calcau florile sau distrugeau mobilierul urban era prea mica" a spus Sorin Oprescu.

O alta intentie a edililor Capitalei mai este si amenajarea spatiului din imediata apropiere a raului Dambovita. " Incercam sa cream si un spatiu de recreere de-a lungul Dambovitei (si vom mergem n.r.) chiar pe ideea ca cetatenii Bucurestiului sa mearga sa faca plaja", a completat primarul Capitalei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.