Social 1 Iunie 2009 12:40
Politistii incep luni, 1 iunie, verificarea documentelor care ofera dreptul de detinere, port si folosire a armelor si care au fost eliberate sau vizate in anul 2004, se arata intr-un comunicat remis, duminica, de Inspectoratul General al Politiei Romane.
In conformitate cu prevederile Legii nr. 295/2004, persoanele autorizate pentru detinerea, portul si folosirea armelor si munitiilor trebuie sa se prezinte, o data la 5 ani, la unitatile de politie specializate, pentru vizarea permisului de arma, se arata in comunicatul IGPR. Prin urmare, actiunea politistilor vizeaza persoanele ale caror documente care atesta dreptul de detinere, port si folosire a armelor, au fost eliberate sau vizate in anul 2004.

Directia Arme, Expozivi si Substante Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane va coordona actiunea nationala de vizare a permiselor de arma si a atestatelor de colectionar ce se va desfasura in perioada 1 iunie - 30 octombrie 2009, se precizeaza in comunicat.

Titularii permiselor de arma tip A si tip B au obligatia de a se prezenta la viza permisului de arma, in conformitate cu legea, in locurile indicate de inspectoratele de politie judetene si de Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.