Social 1 Iunie 2009 09:17
Presedintele Traian Basescu le-a povestit ziaristilor craioveni, sambata, la manifestarile dedicate zilei de 1 Iunie, ca atunci cand era mic facea multe nazbatii, printre poznele pe care le facea impreuna cu fratele sau fiind si aceea de a pune capete de chibrituri pe sina de tramvai.
"Multe am facut, dar imi aduc aminte ca locuiam la Iasi, locuiam chiar in Copou, eram cu frate-meu si casa in care locuiam era putin mai jos de Universitatea Alexandru Ioan Cuza, langa Casa Armatei, vis-a-vis de Spitalul Militar, si puneam capete de chibrituri in staniol, le puneam pe sina tramvaiului si, cand treceau studentii, calca tramvaiul bilutele alea de fosfor invelite in stadion si pocneau. Si noi ne distram ca speriam studentii. Atata minte aveam atunci", a spus Basescu.

In timpul discutiei cu jurnalistii, Traian Basescu a fost intrebat cum au fost in copilarie cele doua fiice ale sale si a marturisit ca Elena, fiica cea mica, era mai "doritoare sa cunoasca" decat sora ei, Ioana. "Cred ca cel mai bine va poate spune sotia mea, pentru ca eu, exact cand ele au crescut, eram pe mare si cand veneam acasa stateam atat de putin incat rezistau sa stea cuminti 24 de ore cat stateam eu acasa, facand serviciu pe nava petrolior. Nava se incarca foarte repede si plecam in alt voiaj. Dar, in orice caz, ce stiu cert este ca cea mica a fost mai doritoare sa cunoasca decat a fost cea mare", a spus presedintele, cu zambetul pe buze.

Traian Basescu i-a indemnat pe copiii prezenti in sala de sedinte a Primariei Craiova, dar si pe parintii acestora, sa aprecieze frumusetile, istoria si traditiile Romaniei si a afirmat ca "seara, pe la televizor, sut tot soiul de intelepti ai neamului care se straduiesc sa ne schimonoseasca si ca suflet, si ca inteligenta, si ca harnicie".

"Am fost la Horezu, unde am vazut o expozitie de ceramica foarte frumoasa.(...) Avem obligatia, atunci cand sunt astfel de evenimente, sa mergem, sa le punem in valoare. Sa le dam din frumusetea asta si celor pe care ii invitam sa ne viziteze si sa le aratam ca nu suntem asa cum ne descriu prin strainatate. Cel mai rau este ca de multe ori noi gresim si vedeti seara pe la televizor tot soiul de intelepti ai neamului care se straduiesc sa ne schimonoseasca si ca suflet, si ca inteligenta, si ca harnicie, si ca oameni capabili sa ducem tara catre un viitor frumos", a afirmat Traian Basescu.

Presedintele tarii a tinut sa precizeze ca vizita sa in Craiova are loc in urma invitatiei primarului Antonie Solomon. „Unii spun ca la Craiova am fost de sapte ori si ca la ei nu ma duc deloc sau aproape deloc. Pai, ma duc acolo unde sunt invitat. Nu pot sa dau buzna asa: Am venit si eu la sarbatoare ta. La Craiova am fost invitat mereu si am sa vin si de acum, pentru ca am drag de craioveni", a mai spus Traian Basescu.

La Craiova, seful statului a fost rugat sa comenteze afirmatiile presedintele PNL, Crin Antonescu, despre fiica sa Elena. „Oh, Doamne! Ei sunt in campanie. E problema lor", a fost replica lui Traian Basescu. De asemenea, presedintele a refuzat sa comenteze si cazul fostului primar general Adriean Videanu, care este obligat de instanta sa plateasca, alaturi de alti angajati ai Primariei Municipiului Bucuresti, aproape 5 milioane de lei. "Eu nu comentez politicieni, doamna. Ei sunt in campanie, eu nu", a spus Traian Basescu, cu zambetul pe buze.

Dupa ce a terminat de vizitat standurile de la Expo-Flora, Traian Basescu a facut un scurt popas la Mitropolia Olteniei, acolo unde s-a intalnit cu IPS Irineu Slatineanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.