Social 1 Iunie 2009 16:41
"Reconstructii", expozitia de fotografie a artistului Iosif Kiraly, va fi vernisata pe 5 iunie, la cea de-a XII-a editie a Festivalului International de Fotografie PhotoEspan~a 2009, ce se desfasoara in perioada 3 iunie - 26 iulie, in Cuenca, anunta un comunicat al ICR Madrid
Artistul prezinta fotografii in care arata cum isi aminteste si uita diferite persoane, locuri si evenimente. Imaginile sunt luate din acelasi punct de vedere, dar in momente diferite. Fiecare instantaneu este influentat de contextul in care s-a produs, starea emotionala din momentul amintirii si experientele adaugate.

Expozitia "Reconstructii" promoveaza fotografia romaneasca actuala in contextul celui mai important festival de gen din Peninsula Iberica si integreaza artele vizuale contemporane din Romania intr-un circuit artistic vizibil si de perspectiva.

Iosif Kiraly este lector la catedra de foto-video si procesare computerizata a imaginii din cadrul Universitatii Nationale de Arte Bucuresti si fondator principal ai acestei sectii noi in cadrul facultatii. El va avea intalniri cu studentii Facutatii de Arte ai Universitatii Castilla-La Mancha, pe 5 iunie, si va participa la workshop-uri si conferinte.

PhotoEspan~a este cel mai important festival international anual de fotografie si arte vizuale din Spania si un referent pe piata internationala a festivalurilor de gen. Editia din acest an va reuni 72 de expozitii, dintre care 31 in sectiunea oficiala, 35 in sectiunea Off Festival si 6 in diferite alte contexte, in 60 de spatii expozitionale: muzee, centre artistice, galerii de arta. La eveniment expun 248 de artisti de 40 de nationalitati. Cuenca este un oras spaniol care apartine Castilla-La Mancha. Face parte din patrimoniul mondial, fiind unul dintre orasele medievale cel mai bine conservate si candidat pentru titlul de capitala culturala europeana in anul 2016.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.