Social 1 Iunie 2009 13:02
Muzeele si teatrele bucurestene ofera evenimente si spectacole speciale celor mici, cu ocazia zilei ce le este dedicata.
"Din pacate, pentru ca suntem in perioada de criza, totul costa. Pentru participarea la evenimentele noastre, va trebui sa scoateti din suflete cate un zambet," asa suna una dintre cele mai emotionante invitatii lansate de unul dintre muzeele bucurestene copiilor cu ocazia zilei de 1 iunie.

"Cine are un zambet in plus, este rugat sa ni-l lase, pentru cei care, poate, au uitat sa zambeasca.... " asa se incheia invitatia lansata de reprezentantii Muzeului "George Enescu" din Capitala tuturor copiilor care vor sa petreaca ziua internationala care le este dedicata in ritmurile muzicii. Printre cele mai interesante activitati propuse de muzeul care poarta numele celebrului compozitor roman, se afla atelierul de origami si plimbarea prin palat in compania muzicii si a povestilor. De asemenea, copiii care vor calca pragul muzeului pe 1 iunie, vor avea ocazia sa se delecteze cu muzica compusa pentru desemnele animate Walt Disney. Pe langa bucuriile muzicale, cei mici se pot astepta la surprize dulci din partea gazdelor de la Muzeul "George Enescu".

Cu ocazia zilei de 1 iunie, Muzeul Taranului Roman gazduieste intre orele 10 si 18 un targ, in curtea muzeului, dedicat copiilor. Cei mici vor putea participa la ateliere de ceramica si de hartie manuala si vor putea gusta nelipsitele bucurii dulci ale copilariei: vata pe bat, prajiturele si floricele. In curtea muzeului vor fi expuse, spre cumparare, jucarii facute de artisti si studenti. Cei mici care isi vor aduce de acasa jucarii vor avea posibilitatea sa faca schimb cu alti copii. De 1 iunie, parinti, bunici si copii, cu totii sunt asteptati in sala Acvariu la expozitia de o zi care va gazdui diverse obiecte de interior care amintesc de lumea inocenta a copilariei: dulapul cu jucarii (ceramica lucrata la atelierul Monicai Paduret), biblioteca de hartie (carti scrise si desenate la cursul de fabricat hartie cu Razvan Supuran), obiecte de mobilier pictate si desenate, tesaturi utile, fereastra spre gradina cu povesti si desene, fereastra pentru indiscreti (fotografii de interior), colaje textile (fragmente de tesatura taraneasca). Pretul biletului este de 2 lei.

Muzeul National de Arta al Romaniei a pregatit pentru 1 iunie un program special pentru copii, intitulat "Joaca-te la Conu’ Zambacu". Copiii insotiti de parinti sau bunici pot merge la Muzeul K. H. Zambaccian, incepand cu ora 11.00 si pana la ora 17.00, unde vor avea ocazia sa participe la un joc numit Pictopoezii. Exercitiul propus de Muzeul K. H. Zambaccian, care aminteste de tehnica dadaista, presupune decuparea unor cuvinte din ziare, care sunt, mai apoi, introduse intr-un joben din care sunt extrase la intamplare, rand pe rand, mai multe cuvinte, cu ajutorul carora se va crea un colaj pe un tablou celebru. Intrarea este libera pentru copii dar participarea se face in baza unei programari facute la numarul 021/ 314.81.19.

Nici teatrele nu au uitat de ziua copiilor si le-au pregatit celor mici o adevarata sarbatoare cu personaje de basm. Teatrul Ion Creanga ii asteapta pe totii copiii cu parabole moderne si spectacole interactive, desfasurate in spatii neconventionale."Micul Print", dupa povestea lui Antoine de Saint-Exupéry, in regia lui Kinkses Elemér este una dintre piesele de teatru care ii va introduce pe micuti in universul impresionant al teatrului. De la 18.30, in Parcul Tineretului, trupa Teatrului Ion Creanga ii asteapta pe copii, impreuna cu parintii lor sa participe la spectacole interactive, care mizeaza pe dialogul cu micii spectatori, provocandu-i sa improvizeze si sa joace in mod creativ.
Parintii care nu ii pot duce pe cei mici la manifestarile care se vor desfasura in cursul zilei de luni, 1 iunie, au posibilitatea de a le face o bucurie cu una sau doua zile inainte de ziua internationala a copiilor.

Astfel Teatrul de Tandarica are doua spectacole pentru zilele de sambata si duminica. Sambata de la ora 11.00 se joaca piesa "Frumoasa din padurea adormita" iar duminica, de la aceasi ora, copiii pot vedea cu ochii lor cum personajele lui Creanga prin viata pe scena teatrului.
Copiii care indragesc clovnii si paiatele sunt invitati sa asiste, duminica, de la ora 11.00, in Parcul Cismigiu, la un recital de comedie pregatit de Teatrul Masca, in regia maestrului Mihai Malaimare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.