Social 1 Iunie 2009 12:25
Presedintele Traian Basescu a salutat, vineri, lansarea programului JURINDEX, care ar avea impact pozitiv asupra eficientei actului de justitie, a calitatii hotararilor judecatoresti si ar putea conduce la unificarea practicii judiciare.

"Implementarea unui serviciu de publicare a tuturor hotararilor judecatoresti pronuntate la nivel national ar avea impact pozitiv asupra eficientei actului de justitie, a calitatii hotararilor judecatoresti si implicit ar putea conduce la unificarea practicii judiciare, datorita accesului general al tuturor celor interesati, nu numai al partilor. Salut, in acest sens, initiativa recenta a lansarii unui astfel de program si sper in continuarea dezvoltarii lui la nivelul tuturor instantelor de judecata din Romania", a declarat seful statului, prezent la ceremonia de sarbatorire a 100 de ani de la infiintarea Consiliului Superior al Magistraturii si la cea de-a 7-a reuniune a Adunarii Generale a Retelei Europene a Consiliilor de Justitie, relateaza NewsIn.

Presedintele a facut remarca referitoare la JURINDEX dupa ce a observat ca unul dintre punctele de pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Retelei Europene a Consiliilor de Justitie a fost elaborarea unui proiect de rezolutie intitulata "Transparenta si accesul la justitie".

Seful statului si-a exprimat speranta ca dezbaterile Adunarii Consiliilor de Justitie vor contribui la evaluarea activitatii si a legislatiei in domeniul judiciar si la prefigurarea unor solutii, "pentru ca de buna-credinta si profesionalismul celor responsabili de punerea in practica a legii depinde cum va fi privita justitia".

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Virgil Andreies, a declarat, pe 21 mai, la lansarea programului JURINDEX, ca realizarea acestui program arata o schimbare de mentalitate in sistem, Andries declarandu-se bucuros de faptul ca proiectul apartine judecatorilor. Andries a mai spus ca Jurindex reprezinta, din punctul sau de vedere, cel mai important proiect de transparenta al sistemului judiciar.

Totodata, atat Andries, cat si secretarul de stat din Ministerul Justitiei, Alina Bica, au spus, la lansarea programului Jurindex, ca sunt convinsi ca acest program poate duce in timp la unificarea practicii judiciare.

JURINDEX inseamna publicarea online a hotararilor judecatoresti, inclusiv numele judecatorilor, in mod integral si gratuit. Proiectul JURINDEX este initiat Tribunalul Vrancea si este dezvoltat sub egida Consiliului Superior al Magistraturii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.