Orice tip de motor va fi interzis in Vama Veche. Autoritatile au discutat, ieri, limitele Rezervatiei Marine Vama Veche si activitatile admise in zona strict protejata.
"Am intocmit deja un plan de management pentru rezervatia de la Vama Veche si urmeaza sa-l inaintam pentru avizare Agentiei de Protectie a Mediului Constanta", ne-a declarat Simion Nicolaev, directorul Institutului National de Cercetare si Dezvoltare Marina "Grigore Antipa". Nicolaev sustine ca institutia pe care o conduce a cistigat custodia rezervatiei si ca a propus deja o delimitare a zonei cu protectie integrala, care va avea o suprafata de 3.600 de hectare. Astfel, pe portiunea incepind de la doua mile de la digul Mangaliei pina la Vama si pina la 9 mile de tarm se vor desfasura numai activitati de cercetare. In zonele-tampon (linia tarmului - limita ariei protejate) sint permise anumite activitati de agrement, cum ar fi pescuitul sau plimbarile pe mare, in ambarcatiuni cu pinze. Din aceasta vara, orice tip de motor va fi interzis in rezervatie. Au-toritatile mizeaza pe sprijinul organizatiilor "Salvati Vama Veche" si "Oceanic Club".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.