Social 27 Mai 2009 14:51
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat, marti, mai multe lucrari de infrastructura care au ca scop decongestionarea traficului in Bucuresti, cum ar fi Pasajul din Piata Presei Libere, insa sursele de finantare sunt problematice.

Astfel, Pasajul din Piata Presei Libere, care va avea 550 de metri lungime, va costa 28 milioane euro, primarul Oprescu spunand ca nu exista deocamdata o finantare pentru aceste lucrari, dar ca are in vedere fonduri din bugetul Primariei sau din credite, relateaza NewsIn.

Sorin Oprescu spune ca a intampinat dificultati la accesarea unor fonduri de la Agentia de Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov. "Din cate stiu, la momentul actual, au disponibile 70 de milioane de euro, dar intampinam dificultati in accesarea lor. Ni se pun tot felul de piedici, cum ar fi faptul ca trebuie sa aducem dovezi ca fiecare strada pe care se va lucra este a Primariei. Am vorbit cu directorul agentiei, care mi-a spus <<Eu va iubesc, vreau sa va ajut, dar nu vrea Ministerul Dezvoltarii>>. O sa am o discutie si cu ministrul Blaga", a spus Oprescu.

De asemenea, primarul Capitalei spera sa obtina de la Agentia de Dezvoltare 16,4 milioane de euro pentru pasajul suprateran Doamna Ghica-Colentina, care are o lungime de 900 de metri. Alti bani de la Agentia de Dezvoltare ar putea fi folositi pentru lucrarile la soseaua Petricani si la largirea strazii Dumitru Pompeiu, strazi care vor face legatura cu viitoarea autostrada Bucuresti-Brasov.

Alte fonduri ar fi necesare pentru doua pasaje subterane pe soseaua Nordului.

Primaria spune ca are insa bani pentru lucrarile pentru strapungerea Buzesti-Berzei-Uranus, anul acesta incepand lucrarile pe tronsonul 1, Piata Victoriei-Spital Polizu, si pe tronsonul 2, strada Berzei-Palatul Parlamentului, care presupune si largirea unui pod pe Dambovita.

Tot Oprescu spune ca exista finantare si pentru realizarea strapungerii 1 Mai (fosta Compozitorilor) pe o lungime de doi kilometri, strapungere care va ajunge in Drumul Sarii. O alta strapungere care ar putea incepe este cea de pe Bulevardul Timisoara, pentru a o uni cu soseaua de Centura, ceea ce presupune lucrari de peste trei kilometri. Pentru strapungerea si supralargirea strazii Aviatorilor-Pipera, Oprescu spune ca va avea in vedere accesarea de fonduri europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.