Business 27 Mai 2009 12:51
Postul OTV a fost amendat, joi, de Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cu 2.500 de lei, pentru ca pana la jumatatea campaniei electorale postul TV a difuzat doar reprezentanti ai partidelor neparlamentare.
In emisiunea "Se intampla acum", difuzata de luni pana vineri, la ora 17.15, realizatorul face propaganda electorala doar partidelor care nu fac parte din Parlament. Potrivit membrilor CNA, aceasta emisiune putea fi difuzata contra cost, cu conditia sa nu aiba nicio contributie editoriala din partea radiodifuzorului, informeaza NewsIn.

Potrivit codului audiovizualului, in cadrul emisiunilor de promovare si de stiri trebuie asigurat un raport de prezentare a candidatilor de 60% pentru partidele aflate la putere si 40% pentru celelalte partide. In cazul emisiunilor de dezbatere, codul audiovizualului impune o proportie de prezentare a candidatilor de 50%- 50%.

Campania electorala pe posturile de radio si televiziune a inceput pe 8 mai, la ora 00.00, si se va incheia pe 6 iunie, la ora 7.00. Alegerile europarlamentare vor avea loc pe 7 iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.